FOTO Echipamente medicale care pot face diferența între viață și moarte, instalate în zonele aglomerate din Timișoara

defribilator
untitled design set 970x90 px

În zonele aglomerate din Timișoara vor fi amplasate 12 defibrilatoare automate. Aceste echipamente ce pot fi folosite în cazuri de urgență medicală pot face diferența între viață și moarte, fiind cumpărate cu bani de la primărie.

Primăria Timișoara anunță că, împreună cu Spitalul Municipal, au achiziționat, cu fonduri din bugetul local, 12 defibrilatoare automate. Echipamentele medicale vor fi amplasate în zonele aglomerate din oraș.

Mai precis, sunt vizate zonele cu trafic pietonal mai ridicat și în care există posibilitatea supravegherii video pentru a fi prevenite actele de vandalism, accesul la defibrilatoare fiind liber: Piața Unirii, Piața Libertății, cartierul Iosefin, Piața Traian și Sala Olimpia.

”Este un gest de normalitate, prin care ne asigurăm că în cazuri de urgență medicală, aceste echipamente pot face diferența între viață și moarte. În perioada următoare, polițiștii locali, dar și personalul STPT vor fi instruiți cum funcționează aceste defibrilatoare pentru ca, în caz de nevoie, să poată interveni. Le mulțumesc cadrelor medicale de la Spitalul Municipal, colegilor de la nou înființata Administrație pentru Sănătate și ISU Banat pentru coordonare și colaborare”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Primăriei Timișoara, prin Administrația pentru Sănătate și Educație, urmează să fie încheiate acorduri de parteneriat cu ISU Banat și Spitalul Municipal, pentru amplasarea, utilizarea și mentenanța acestor dispozitive. Concret, Spitalul Municipal Timișoara va gestiona activitatea de mentenanța a defibrilatoarelor, în timp ce ISU Banat se va ocupa de instructajul de specialitate pentru polițiștii locali care desfășoară muncă de teren.

Pe de altă parte, de aceste cursuri de prim ajutor vor beneficia și angajații STPT care intră periodic în contact cu un număr ridicat de cetățeni, respectiv vatmanii și șoferii.

publicitate ziar expresb 1000x100

21bdd1c2 3e19 4187 9cd0 0c1aee8c9010

Defibrilatoarele Externe Automate (DEA) sunt ușor de folosit și nu necesită cunoștințe medicale de specialitate din partea utilizatorilor, datorită faptului că sunt dotate cu comenzi vocale care îi îndrumă pe aceștia în legătură cu acțiunile pe care trebuie să le realizeze. Dispozitivele sunt de înaltă tehnologie, astfel încât acestea nu acționează în cazul în care detectează activitate cardiacă la persoana asupra căreia urmează să fie folosite. În următoarea etapă, se dorește conectarea acestor defibrilatoare la baza de date a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, astfel încât în momentul utilizării dispozitivelor să se realizeze legătura direct la Ambulanță care, astfel să poată interveni mult mai rapid la cazuri de urgență medicală”, a informat Primăria Timișoara.

Totodată, instituția va achiziționa în următoarea perioadă trei defibrilatoare care vor fi montate în sediile proprii.

35e68ac6 aed8 4411 a86f 94e6f17cfcbd

a9db6dc7 f64e 4abb 9857 c80624d7397a (1)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/