FOTO Dragana Mirkovic:„Vă voi oferi inima mea!”

Solista de muzică sârbească Dragana Mirkovic a fost prezentă astăzi la Reşiţa. După o întârziere de aproximativ o oră, aceasta s-a întâlnit la sediul Primăriei cu oficialii municipiului.

Vizita renumitei artiste din Serbia a avut în vedere stabilirea anumitor aspecte legate de concertul ce se va desfăşura de Zilele Reşiţei, la sfârşitul lunii iunie, precum şi semnarea unui protocol de colaborare pentru Zilele oraşului între Primăria Reşiţa şi Uniunea Sârbilor din România, cea din urmă arătându-şi de fiecare dată interesul în organizarea unor astfel de evenimente.

După ce edilul-şef i-a făcut o scurtă prezentare a municipiului de pe Bârzava, amintind, printre altele, şi de legătura de înfrăţire dintre Reşiţa şi Kasidol din Serbia, satul natal al solistei, toată atenţia i-a fost acordată acesteia: „Este pentru prima dată când mă aflu în municipiul Reşiţa, mă bucur foarte mult pentru cuvintele călduroase pe care mi le-a adresat domnul primar, mă bucur pentru faptul că oraşul meu natal este înfrăţit cu Reşiţa. De altfel, acest lucru îmi dă putere mai mare să arăt tot ce pot la concertul din această vară. De asemenea, mă simt onorată de faptul că sunt prima, dintre marile stele ale Serbiei, care va concerta în acest oraş. În ceea ce priveşte spectacolul, va fi foarte multă muzică bună, multe emoţii, bucurie şi sunt sigură că veţi întâlni o Dragana Mirkovic care vă va oferi inima sa în palmă”, a declarat artista Dragana Mirkovic, în cadrul întâlnirii de astăzi, pentru Express de Banat.

Sunt parte a acestui proiect, iar astăzi ne-am adunat ca să semnăm şi colaborarea legată de concertul din vară. Sunt fericit că putem organiza acest mare eveniment cultural, atât pentru români, cât şi pentru comunitatea sârbă din Banat. Prin acest parteneriat, noi, ca şi comunitate sârbă, ne vedem obligaţi să promovăm imaginea şi activitatea culturii sârbe prin toate mijloacele de care dispunem. Totodată, îi mulţumim domnului primar pentru iniţierea acestui proiect”, susţine Ognjan Krstici, preşedintele USR.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633951195758″]

Odată semnat actul de colaborare pentru Zilele oraşului dintre Primăria Reşiţa şi Uniunea Sârbilor din România, cântăreţei de muzică pop-folk i-a fost înmânată o diplomă de excelenţă pentru promovarea culturii sârbe şi buna colaborare sârbo-română. Atât Dragana Mirkovic, Ognjan Krstic, preşedintele USR, cât şi Toni Bijelic, soţul artistei şi managerul televiziunii DM Sat din Serbia, s-au ales cu o mică atenţie din partea reprezentanţilor administraţiei locale.

Serbările Reşiţei din acest an au un suport financiar european şi astfel am reuşit să o aducem în municipiul nostru pe cunoscuta solistă de muzică sârbească Dragana Mirkovic. Suntem onoraţi de faptul că o vom avea alături de noi în această vară şi oricând o vom aştepta cu plăcere”, a fost părerea edilului-şef.

La întâlnirea de astăzi au mai participat Iva Stoicevici, preşedintele Uniunii Sârbilor din România, filiala Reşiţa, părintele paroh Vasa Lupulovici şi alţii.