FOTO. Două utilaje moderne, cumpărate de Horticultura pentru întreținerea spațiilor verzi din Timișoara

tractoras de tuns horticultura (2)

Societatea Horticultura anunță că a cumpărat două utilaje moderne care vor fi folosite pentru munca de întreținere a parcurilor și a spațiilor verzi din Timișoara.

Horticultura a început să facă pași concreți pentru automatizarea muncii de întreținere a spațiilor verzi din Timișoara. Așadar, societatea a cumpărat, recent, două utilaje moderne. Este vorba de o cositoare autotractantă pentru tunderea gazonului și o nacelă PRB pentru tăieri de arbori la înălțime.

Cositoarea autotractantă pentru tuns gazon Toro Time Cutter MX 5075T va putea fi folosită în zone medii, de exemplu în sensuri giratorii sau scuaruri. Utilajul permite manevrarea în jurul arborilor sau a altor obstacole de pe spațiul verde, fiind prevăzut cu un sistem de acțiune hidrostatică independentă a roților. Cositoarea are un motor cu doi cilindri care folosesc tehnologia OHV pentru a reduce emisiile si costurile de combustibil, dar și zgomotul produs și este prevăzut cu o masă de tăiere laterală de 107 centimetri. Utilajul a costat 44.588 lei. Nacela PRB turn autopropulsantă rulată model ZED25HV montată pe sașiul rulat Nissan Cabstar, model NT 400 se va putea folosi pentru corecții de arbori la înălțime. Utilajul permite tăierea crengilor la o înălțime de până la până la 25 de metri și a fost cumpărat la prețul de 392.581 lei”, a informat Horticultura.

Utilajele au fost cumpărate din fonduri proprii ale societății.

nacela prb horticultura (3)

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Căutăm soluții pentru automatizare, cât mai eficiente pentru a reduce costurile, timpii de execuție și numărul de personal implicat în aceste activități. Prin folosirea acestor utilaje ni se permite realocarea oamenilor pe alte lucrări, ce nu pot fi mecanizate”, a declarat Silviu Hălmăgean, directorul tehnic al societății.

Societatea intenționează să cumpere și o autoutilitară pentru transport utilaje și personal și un utilaj pentru cosit vegetație spontană în pantă. Pentru aceste achiziții se ia în calcul accesarea de fonduri europene.

nacela prb horticultura

tractoras de tuns horticultura

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/