FOTO. Două bombe de aviație, descoperite pe șantierul centurii de sud a Timișoarei

isu 2

Un echipaj pirotehnic de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat s-a deplasat, în weekend, pe șantierul centurii de sud a Timișoarei, după ce muncitorii au descoperit două bombe de aviație, fiecare cântărind 50 de kilograme. 

Cele două bombe au fost descoperite de muncitorii de pe șantier la intrarea în localitatea Moșnița Nouă.

I-au alertat de îndată pe pompieri care au intervenit cu o autospecială pirotehnică nouă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Prima misiune pentru noua autospecială pirotehnică intrată în dotarea ISU Timiș s-a dovedit a fi o reală provocare. Două bombe de aviație, fiecare cântărind 50 de kg, au fost descoperite la intrarea în localitatea Moșnița Nouă de către muncitorii de pe șantierul Centurii Timișoarei. Având în vedere complexitatea intervenției, întregul echipaj pirotehnic, format dintr-un ofițer și 3 subofițeri, din cadrul ISU Timiș s-au deplasat în grabă la fața locului.”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Cele două bombe au fost ridicate și vor fi distruse.

„Datorită dotărilor speciale de pe noua autospecială pirotehnică, elementele de muniție rămasă neexplodată din cel de Al Doilea Război Mondial au fost manipulate cu grijă și transportate în siguranță la locul de depozitare, urmând a fi distruse.”, au mai transmis cei de la ISU Timiș.

banner 970 x 250