FOTO. Dezastru! Ripensia a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria recentă

Ripensia Timișoara a prins o zi neagră în însorita sâmbătă de 12 octombrie și a pierdut cu 5-0 cu CS Mioveni. Rezultatul vine după un joc slab al elevilor lui Pelici, care au fost ca de pe altă planetă în apărare. De altfel, e și cea mai drastică înfrângere de la reînființarea clubului din 2012. Consolarea e că a venit cu formația care devine tot mai clar o favorită la promovare, fără înfrângere în cele 11 etape din Liga 2 scurse până acum.

Pentru a-i anihila pe Mioveni, Pelici a abordat meciul cu cinci fundași. Echilibrul a durat doar un sfert de oră. După o neatenție a lui Tînc, în minutul 15, Davide Massore a șutat din întoarcere în plasa porții lui Mociu. Tot meciul, portarul oaspeților, Croitoru, a avut intervenții bune. La fel a fost și tânărul Mociu, care a salvat o fază iminentă cu același Massaro în prim-plan. Pelici a renunțat din minutul 30 la fundașul Tînc, în formă slabă, și l-a trimis pe atacantul Staicu în teren. Cei care au marcat au fost în continuare însă oaspeții. Mai întâi, în minutul 36, după o pătrundere în careu a lui Massaro. Apoi, a înscris și Coșereanu, după ce a recuperat o minge grație neatenției timișorenilor. Chiar înainte de pauză, după un banal aut de margine, a marcat și Coșereanu, pentru 0-4.

Pentru repriza a doua, Pelici l-a trimis în teren și pe Fotescu. Timișorenii au ținut mai mult de minge, dar fără goluri. În minutul 54, Fotescu a tras bine, dar mingea s-a dus puțin peste poartă. Apro și Tudorache nu au reușit să fie așa periculoși, dar au fost oaspeții. În minutul 64, Coșereanu a avut un șut bun, respins de Mociu de sub bară. Staicu a avut și el un șut periculos, dar nici Croitoru nu s-a lăsat mai prejos. În minutul 81, după ce Alexe și Hergheligiu nu au avut probleme să ajungă în careul roș-galbenilor, mingea a ajuns la Măzărache, care a marcat. „Bomboana” pe colivă în contul bănățenilor a fost eliminare lui Hecsko, după al doilea cartonaș galben, iar în prelungiri, ripensiștii puteau totuși marca, dar Călin a respins în loc să șuteze.

Ripensia Timișoara Mociu – Ad. Popa (M. Fotescu 46′), Hecsko (cpt.), Tînc (M. Staicu 29′), Apro, C. Toma – Vl. Tudorache, T. Călin, C. Lungu – Al. Popovici (Monea 75′), Alb. Voinea

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Rob. Ghiţă, Celea, Beţa, Burnea (cpt.) – M. Şerban, R. Costin (Cioargă 73′) – Măzărache, Coşereanu (Ct. Alexe 65′), Hergheligiu – Massaro (Anghelina 67′)

Pelici a enumerat greșelile echipei sale, dar spune că nu e caz de mare supărare, deoarece singurul obiectiv este salvarea de la retrogradare. „E greu să îți găsești cuvintele după un asemenea joc, după un asemenea scor. Jocul nu l-am început rău, am încercat să jucăm cu trei fundași centrali, pentru că știam că Mioveniul are jucători care penetrează foarte bine, pleacă foarte bine din linia a doua, vine bine la interior și creează superioritate la fundașii centrali. Din păcate, chiar și așa, cu trei fundași centrali, n-am reușit să închidem. După aceea am schimbat sistemul din mers, în minutul 30. Din păcate, am luat trei goluri în zece minute. Meciul era deja jucat, nu rămânea decât să încercăm să reparăm din rușinea pe care am resimțit-o în prima repriză. E un rezultat dur, care nu știu dacă reflectă neapărat realitatea. Realitatea de azi o reflectă cu vârf și îndesat. Mioveniul a înscris aproape la fiecare ocazie pe care și-a creat-o. Noi nici măcar la ultima fază, din 30 de cm sau jumătate de metru de poartă, la ieșirea lui Croitoru aiurea, nu am reușit să înscriem. Nu aceasta cred eu că e imaginea noastră. Au fost 9 minute groggy, ca și un boxer care a luat un punct și aștepta knock-outul. Am luat goluri la ultima secundă, dintr-o aruncare de la margine, o schimbare de direcție, cu capul. Pase cu capul, un gol de grădiniță, de curtea școlii, greșeli impardonabile. Golul doi a fost combinația asemănătoare cu golul cu Buzăul. Greșeli care se repetă. În loc să mergem în continuare după oameni, ne părăsim oamenii. Asta este. Noi știm unde suntem. Știm ceea ce avem de făcut. Ideea e că, din păcate, reușim meciuri bune, reușim să ne facem o imagine frumoasă și după aceea dăm cu piciorul la tot ceea ce am făcut frumos după acel egal de la Cluj”, a precizat antrenorul timișorean.

Marius Stoica a admis că jocul bun al echipei sale l-a surprins. „Bineînțeles că ne-a surprins și pe noi jocul pe care astăzi noi l-am controlat în totalitate, și prima repriză și a doua repriză. Ne-au cam ieșit toate. Aici îmi felicit echipa pentru abordarea acestui joc. Am marcat și cinci goluri. Nimeni probabil nu anticipa un asemenea joc și o victorie concludentă. Ne așteptam probabil la un joc mult mai greu, dar am fost pregătiți. Știam adversarul foarte bine. Chiar dacă îl apreciez foarte mult pe Alex Pelici, el fiind la noi antrenor principal și având niște rezultate foarte frumoase la Mioveni. Noi am știut cam la ce ne așteptăm de la aceasta partidă. A vrut să ne surprindă cu o așezare cu trei fundași centrali. Până la urmă, a fost benefică pentru noi. Am marcat patru goluri în prima repriză. Cred că a fost cea mai bună repriză pe care noi am făcut-o într-un joc. Ne priesc deplasările de la Timișoara. Aspectul jocului ne bucură și ne dă încredere că putem merge cu aceste rezultate până la finalul turului de campionat”, a declarat antrenorul Mioveniului.

Urmează o etapă intermediară. Ripensia va juca de la ora 15.00, la Târgu Jiu, cu Pandurii.