[FOTO] Dezastru lăsat în urmă de furtuna de pe Muntele Mic! Peste 1.000 de familii sunt într-o situație disperată!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Peste 1.000 de familii din 4 localități au rămas fără apă potabilă după furtuna de proporții care s-a abătut sâmbătă peste Muntele Mic. Primăria Turnu Ruieni derulează lucrări pentru a remedia problema în cel mai scurt timp.

Drumul care leagă Borlova de zona de parcare de lângă telescaun a fost curățat abia ieri după furtuna de sâmbătă seară care a lovit Muntele Mic. A fost o lucrare anevoioasă, pentru că tot pământul cu bolovani, pietre și vegetație a fost adus de ape, astfel că a fost nevoie de intervenția echipajelor de la ISU, Detașamentul de Pompieri Caransebeș și de Consiliul Județean pentru a elibera o parte din porțiunea afectată. Cele 21 de persoane aflate la sfârșit de săptămână pe Munte au putut pleca spre case abia în jurul orei 3 noaptea, după ce au tras o sperietură soră cu moartea, fiind surprinse de alunecările de teren.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672159947075″]

promovare banner maxagro Muzeul TM

Acum cea mai gravă problemă este potabilitatea apei la robinetele locuitorilor din zonă. Peste 1.000 de familii au rămas fără apă la robinete. Șuvoaiele au inundat stația de captare și tratare a apei care deservește localitățile Borlova, Turnu Ruieni, Dalci și Zervești. Primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălăscu, cel care a ajutat cu utilajele personale la curățarea drumului, dar și a stației de captare a apei, ne-a declarat că în prezent apa curge la robinete cu întreruperi, însă nu este potabilă.

„Avem bazinul și stația de captare pe marginea apei în zona numită Debreasca, însă de fiecare dată când plouă, în stație intră tot mâlul și vegetația uscată adusă de ape și sunt probleme permanent. Din această stație alimentăm toate satele aparținătoare comunei, astfel că peste 1.000 de familii sunt periodic afectate. Aici este nevoie de o investiție de 100.000 de lei în amenajarea unui baraj de limitare cu bazin colector, betonat cu rigole betonate, pentru ca apa să nu intre direct în stația de captare și filtrele să fie veșnic înfundate”, ne-a declarat primarul comunei, Mihai Mărălăscu. Edilul a adăugat că în aceste zile se vor curăța filtrele și bazinul de la stația de captare până ce apa se va limpezi după furtuna de acum două zile.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/