FOTO. Cum se transformă o şcoală din Şag dintr-o ruină într-un spaţiu educaţional modern?

Spaţiile clădirii „Şcolii Vechi” din Şag sunt într-o stare avansată de paragină, cu pereţi dărăpănaţi. Timpul şi nepăsarea şi-au lăsat amprenta asupra imobilului. Primarul Flavius Alin Roşu a luat însă măsuri şi asigură că va transforma această clădire într-un loc modern, în care elevii îşi pot desfăşura activitatea.

O nouă investiție în educația elevilor din Șag. „Şcoala Veche”, aşa cum este ea denumită, va primi o altă faţă, iar degradarea va fi doar un vis urât, asigură primarul. Şcoala a fost primită de la Episcopia Romano-Catolică în urmă cu doi ani, contra unei sume de bani. Imobilul zace nefuncţional de mai bine de 12 ani şi actuala administraţie doreşte să îi schimbe aspectul şi să îl facă utilizabil pentru elevi. Luni a fost predat amplasamentul şi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Suma investită este de 383.000 de lei.

„Am achiziționat «Școala veche» în 2018 de la Episcopia Romano-Catolică, rămânând fidel dorinţei de a investi în educaţie, cu suma de 133.000 lei. Am demarat încă de atunci proiectul refacerii acestui corp de clădire, care a fost nefuncţional mai bine de 12 ani. Nefuncţional şi deteriorat. Fiindcă vrem să creştem capacitatea sălilor de clasă a școlii noastre, astăzi (n.r. luni, 11 mai) am predat amplasamentul şi am dat ordinul de începere a lucrărilor firmei care va asigura reabilitarea clădirii. Investiţia se ridică la 383.000 lei, iar termenul pentru finalizarea celor 3 săli de clasă este de 3 luni”, explică primarul Flavius Alin Roşu.

În imaginile de mai jos se poate observa cum arată şcoala în momentul de faţă, gradul ridicat de deterioare. La finalizarea lucrării copiii se vor bucura însă de spaţii moderne.