FOTO. Cu luptă și sudoare! Poli Timișoara s-a impus în fața campioanei Greciei la debutul în Cupa EHF

Handbaliștii de la SCM Poli au revenit în meci când nimeni nu mai spera și au obținut victoria cu 31-29 în primul joc al dublei manșe cu Olympiacos Pireu. Grecii au condus și cu 5 goluri în repriza a doua și păreau la un moment dat aproape siguri de victorie, însă timișorenii au strâns din dinți pe final de meci și au obținut un succes cu două lungimi diferență care dă speranță pentru returul de la Atena. 

Cu o zi înainte de meci, în tabăra alb-violetă s-a accidentat și Marius Sadoveac, a căruia absență s-a adăugat la cele ale lui Tcaciuc, Păiuș, Dragas și Pribanic, ultimul care a luat loc pe banca de rezerve. În debutul de joc, Poli a avut un avantaj după momentele în care oaspeții au avut om eliminat și au scos portarul pe atac, momente speculate de gazde. Poliștii nu s-au putut desprinde decisiv, mai ales că grecii au avut momente când au marcat foarte ușor de pe poziție de inter, dar și de pe contraatac. Timișoara a intrat condusă la pauză cu 14-15, deși pe finalul primei reprize a beneficiat de o aruncare de la 7 metri. Marjanovic a trimis o „boltă” care nu a căzut însă dincolo de linia porții.

Grecii au jucat foarte bine în debutul reprizei a doua și după doar două minute, tabela indica 14-18. Poli nu reușea să oprească atacurile grecilor, care păreau tot mai siguri de victorie. După 48 de minute, diferența a crescut la 20-25. Revenirea bănățenilor s-a produs pe fondul eliminărilor din tabăra campioanei Greciei, dar și pe baza intervențiilor bune ale portarului Babasafari și a sprijinului publicului. Când mai erau două minute de joc, Irimescu a egalat la 29. Grecii mai puteau marca, dar brazilianul Lemos a pierdut o minge la centrul terenului și le-a risipit șansa să înscrie. La ultimul time-out al adversarului, de altfel, Lemos a și izbucnit în plâns.

Cel mai bun marcator al lui Poli a fost Marjanovic, cu 10 goluri, urmat de Irimescu, cu 6, Vuk Milosevic, cu 5, Băican, cu 4, Fenici, cu 3, Câmpan cu 2, și Șomlea cu 1. Tziras a dat cele mai multe goluri ale grecilor, 9, urmat pe lista marcatorilor vizitatorilor de Arapakopoulos, cu 7, Tsilis, cu 4, Lemos, cu 3, Mallios, cu 2, și Karvatski, Liapis, Sanikis și Tinkir, cu câte 1 gol fiecare.

Babasafari și Irimescu, așii din mânecă

Pero Milosevic a spus că intrările lui Irimescu și Babasafari au fost decisive pentru revenire. „Am obținut acest rezultat cu mare luptă, dar și cu schimbările bune la portar și pivot. Știam ce ni se va întâmpla, nu aveam jucători să ne apărăm 6-0. Am jucat fără Dragas, Sadoveac, Pribanic, Păiuș, jucători titulari. Nu a fost ușor. Știam că Olympiacos are jucători buni luați individual, pe fiecare post. A fost o atmosferă foarte bună, mulțumim publicului pentru ajutor și lui Mohsen pentru ultimele parade. Am riscat mult în apărare. Fără Marius, nici nu mai zic de Orbovic, plecat în vară. Fără Păiuș și Drgas nu puteam avea o apărare mai scurtă. Am riscat și am câștigat, pe fondul greșelilor lor, al apărării bune și al mingilor apărate de portar. Am revenit, asta ne-a dat un moral bun și la final am câștigat. Le mulțumesc adversarilor, pentru că deși a fost un meci tensionat, au jucat până la final cu mult fair-play”, a spus antrenorul Timișoarei.

Portarul Mohsen Babasafari a precizat că el a crezut tot meciul în șansa revenirii. „Felicitări celor de la Olympiacos, dar și pentru jucătorii noștri. Am făcut un meci bun, chiar dacă am avut momente proaste de joc. La final, am câștigat pentru că am crezut că o putem face. Am luptat până la sfârșit. Sunt fericit că am câștigat primul meci. Cu siguranță vom merge la Atena să câștigăm și al doilea meci. Trebuie să ne pregătim bine, deoarece avem multe accidentări. Am crezut în Dumnezeu și eram convins că vom câștiga, în ultimele zece minute”, a punctat portarul iranian al lui Poli.

Antrenorul elen, Georgios Zaravinas, a criticat jocul defensiv făcut de elevii săi. „Felicitări echipei timișorene pentru victorie. Nu suntem mulțumiți, pentru că pe tot parcursul jocului, nu doar în ultimele zece minute, n-am jucat nimic în apărare. Chiar și când am avut avantaj de 4-5 goluri, nu am jucat nimic în apărare. Am primit 31 de goluri și cum timișorenilor le-au lipsit doi jucători, e clar că am primit prea multe goluri. Nu meritam să câștigăm, pentru că nu ne-am implicat defensiv și a fost o problemă să mai înscriem pe final. Vom vedea ce se va întâmpla la Atena”, a declarat Zaravinas după joc.

Charalampos Mallios spune că e încrezător că la Atena, Olympiacos poate obține calificarea. „Felicitări Timișoarei. A fost un meci foarte greu. La acest nivel trebuie să joci 60 de minute dacă vrei să câștigi și noi am cam făcut asta doar 50 de minute. Am plătit din cauza greșelilor noastre. Trebuia să fim mai agresivi în apărare și să ne rezolvăm problemele pentru a trece în turul următor. Cu publicul nostru va fi un meci foarte diferit. Nu renunțăm niciodată, vedem ce se va întâmpla în Grecia”, a precizat jucătorul grecilor.

Poli și-a amânat deplasarea de la Vaslui din campionat. Returul cu Olympiacos se va juca sâmbăta viitoare, la Atena, de la ora 19.00.