FOTO. Coadă la plata impozitelor locale. Zeci de timișoreni, în șir indian ca să își achite dările la stat

1000x100 Cuib de vise 1000x100

În prima zi de plată a impozitelor și taxelor locale, zeci de timișoreni au format o coadă în fața clădirii care găzduiește Direcția fiscală. Oamenii intră pe rând în imobilul de lângă sediul primăriei, din cauza condițiilor impuse de pandemie. Autoritățile le pun însă la dispoziție și varianta de plată online a acestor taxe și impozite.

Impozitele și taxele locale se încasează, în Timișoara, începând de luni. Deși acestea se pot achita și online, sunt timișoreni care preferă să le achite direct la ghișeu, chiar dacă asta înseamnă zeci de minute petrecute în frig, în fața Direcției fiscale. În plus, oamenii sunt nevoiți să respecte și distanțarea socială impusă de pandemie.

„Colegii mei le spun și ei că pot achita online taxele, însă ei vor să le plătească așa. Nu ai ce să le faci. În interior intră câte doi pentru casierie, alți doi la registratură. Nu avem ce face, holul este foarte mic.”, a declarat directorul Direcției fiscale din Primăria Timișoara, Adrian Bodo.

Potrivit acestuia, casierii direcției fac și alte activități, iar unii lucrează de acasă, alții sunt la ghișee. Măsura aceasta a fost luată tot din cauza condițiilor sanitare actuale.

„Primim foarte multe solicitări de utilizator/parolă pentru plata online. E alegerea lor să stea la coadă, nu a noastră. Noi asigurăm serviciul în condiții de siguranță sanitară.”, a mai explicat Bodo.

STPT job 1000x200

Dările locale au rămas la nivelul celor din 2020, însă sunt indexate cu rata inflației. Timișorenii și firmele care își achită tot impozitul datorat până în 31 martie, au o reducere de 10%. Din acest an intră în vigoare și scutirea de impozit pentru proprietarii clădirilor istorice care își renovează imobilele din banii proprii.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/