FOTO Cinci milioane de euro investiți în repararea străzilor și trotuarelor din Timișoara

trotuar1

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, susține că instituția a investit doar în primele nouă luni ale acestui an cinci milioane de euro pentru a repara străzile și trotuarele. Noua conducere a primăriei a renunțat la ideea trotuarelor șotron și a folosit piatră cubică în zona centrală.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a prezentat un bilanț al investițiilor făcute în repararea străzilor și trotuarelor din oraș, în primele nouă luni ale acestui an. Astfel, Lațcău spune că s-au alocat cinci milioane de euro, fiind reabilitați 150.000 de metri pătrați.

112.000 de metri pătrați de străzi și 38.000 de metri pătrați de trotuare au fost reparați în primele nouă luni din 2021. Reparațiile ne-au costat aproximativ 23,7 milioane de lei și am avut un cost per metru pătrat cu 10% mai scăzut decât în anul precedent. Cu toate că am avut un cost mai scăzut, am intervenit în zone cu trotuare/străzi care s-au degradat puternic după mulți ani de abandon și trotuare care au stat sparte ani întregi (de exemplu, cel de vizavi de Prefectură). Sunt conștient că există multe astfel de zone pe care mi le aduceți la cunoștință”, a afirmat Ruben Lațcău.

trotuar2

Viceprimarul Timișoarei a mai explicat că s-au făcut treceri de pietoni supraînălțate în zonele cu școli pe care s-a intervenit. Și anume, pe străzile Loga, Eminescu și Aluniș, iar astfel de treceri vor fi realizate și în continuare. De asemenea, noua conducere a primăriei a renunțat la ideea trotuarelor șotron, avută de fosta administrație Robu, astfel că s-a folosit piatră cubică în zona centrală.

Am și învățat din greșeli. La trotuarul de la Spitalul Militar am folosit piatră cubică lângă clădire și m-am asigurat că vom folosi dale de piatră naturală. Au fost introduse, de asemenea, mai multe alveole largi, de 4 metri pătrați, pentru arbori ce vor fi curând plantați”, a detaliat Ruben Lațcău.

trotuar10

trotuar9

trotuar8

trotuar7

trotuar6

trotuar5

trotuar4

trotuar2