FOTO. Cetățenia activă și libertatea de exprimare, pe „masa de dezbateri” a liceenilor din Reșița

dezbateri nevo parudimos (1)

Asociația Nevo Parudimos a organizat, în 15 și 16 decembrie, prima dezbatere între liceeni, în limba engleză, din Reșița.

Elevi ai Liceului „Traian Vuia”, ai Colegiului Național „Traian Lalescu”, ai Liceului de Artă „Sabin Păuța” și ai Colegiului Național „Diaconovici Tietz” au dezbătut în fața colegilor teme precum democrație, cetățenie activă și libertatea de exprimare în rândul tinerilor.

dezbateri nevo parudimos (4)

Această inițiativă face parte din cadrul proiectului Erasmus+ „Europe in the countryside” implementat de către Asociația Nevo Parudimos și are ca scop creșterea spiritului de inițiativă în rândul tinerilor și implicării lor active în societate. Dezbaterea a implicat grupuri de câte trei elevi fiecare și a fost organizată sub forma unei competiții. Echipa care a ieșit câștigătoare la prima rundă de dezbateri a deschis discuțiile în următoarea rundă.

dezbateri nevo parudimos (2)

Proiectul „Europe in the countryside” este o cooperare între ONG-uri din România, Ungaria, Italia și Țările de Jos care are ca și principale obiective: lărgirea cunoștințele tinerilor din țările implicate despre Uniunea Europeană și cetățenia activă, încurajarea implicării și participării active a tinerilor în comunitatea locală, cu accent pe tinerii din mediul rural sau din medii dezavantajate.

dezbateri nevo parudimos (3)