FOTO. Centru nou de cercetare în automotive: zero accidente, zero emisii și zero stres

7
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

La Timișoara a fost inaugurat un nou centru de cercetare în domeniul automotive. Specialiștii care vor lucra aici au un proiect ambițios de pus în practică: zero accidente, zero emisii și zero stres.

Centrul a fost deschis în Calea Buziașului de cea mai mare companie de automotive din România. S-au investit aici 33 de milioane de euro.

„Pentru inginerii și specialiștii IT din centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara, dezvoltarea de soluții software pentru o mobilitate curată reprezintă o prioritate. Zero accidente, zero emisii și zero stres, datorită conectivității inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor noastre de pionierat. Idei inovative în direcția conducerii autonome (prin sisteme active și pasive de siguranță), pentru o mobilitate conectată (computere de înaltă performanță, interacțiune om-mașină, vehicul-to-everything ș.a.) prin folosirea inteligenței artificiale, a tehnologiei cloud și atenția acordată securității cibernetice reprezintă tot atâtea preocupări în dezvoltarea și punerea în aplicare a megatrendurilor industriei”, transmis reprezentanții companiei.

6

Tehnologiile ce se vor dezvolta la Timișoara vor face șofatul mai sigur și vor îmbina inteligența artificială cu securitatea cibernetică sau internet of things.

„Cloud computing, inteligența artificială, securitatea cirbenetică, internet of things, toate duc la identificarea unor tehnologii de pionierat necesare dezvoltării sectorului auto. Aici sunt create tehnologii inovatoare, dezvoltate într-un spațiu inteligent, într-o clădire plină de resurse, cu spații care stimulează inovația, colaborarea, interacțiunea și, în același timp, oferă posibilitatea muncii individuale”, a spus Christian Albrichsfeld, directorul companiei Continetal.

5

La evenimentul de inaugurare al centrului a participat și primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Acesta a punctat importanța companiei în dezvoltarea economică a orașului.

1000x100 (3)

„Ați mers în direcția creării unui plus valoare de cercetare, de dezvoltare și asta a fost, este și va fi pentru Timișoara exact acel element pentru dinamica economică care ne deosebește de alte regiuni și orașe din România”, a spus Dominic Fritz.

Noua clădire are o capacitate de 1.700 de locuri și se întinde pe o suprafață de peste 26.000 de metri pătrați.

2

4

8

 

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/