FOTO. Caransebeșul scapă de larve! Amplă acțiune pe malurile apelor

delarvizare caransebes (3)

Firma care a câștigat licitația la Caransebeș a executat o nouă etapă prevăzută în contract: delarvizarea. Acțiunea face parte din procesul de dezinsecție și delarvizare începută săptămânile trecute.

Delarvizarea este procesul de distrugere sau de prevenire a dezvoltării stadiilor larvare ale unor insecte. Această acțiune se face doar pe suprafața apei unde este un mediu propice pentru dezvoltarea larvelor.

„Trecerea s-a făcut în apropierea bălților, s-a făcut în Teiuș pe ambele maluri ale Timișului, s-au dus în aval paralel cu dâlma pieței pana la pod și după pod cât s-a putut permite accesul pe mal, s-a trecut inclusiv pe malul pârâului Potoc. Delarvizarea s-a efectuat cu produsul Vectobac WG – stereotipul bacillus thuringiensis israelensis, care este un larvicid biologic selectiv care acționează prin ingestie pentru combaterea larvelor de țânțari. Poate fi aplicat pe suprafețe populate de pești și alte vietăți acvatice, precum și plante. Acesta poate fi utilizat în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, păsări sau fauna sălbatică deoarece produsul nu prezintă pericol pentru mediu. Ținându-se cont de recomandările Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino iar substanțele folosite sunt avizate de Comisia Naționala pentru produse biocide din cadrul Ministerului Sănătății.”, declară ing. Mirabela Bodeanu, responsabil mediu din cadrul Primăriei Caransebeș.

Chiar dacă acțiunea nu s-a făcut în tot orașul, apicultorii au fost informați și de această dată pentru a putea lua măsuri de precauție.

delarvizare caransebes (5)

delarvizare caransebes (4)

delarvizare caransebes (2)

delarvizare caransebes (1)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/