FOTO. Bătaie de joc pe drumurile din Caraș-Severin!

drdpt mobilier distrus (2)

De multe ori, din cauza unor „exemplare” lipsite de orice urmă de bun-simț, te întrebi dacă are sens ca din banii publici să se mai facă investiții. Aceeași întrebare se naște și după ce mobilierul stradal recent instalat pe drumurile din Caraș-Severin a fost făcut praf.

Păstrarea curățeniei este un lucru greu de înțeles pentru mulți. Hârtii, ambalaje, sticle, peturi, mucuri de țigară se găsesc nu doar pe străzile localităților, ci și pe drumurile care le leagă, aruncate fiind de călători direct din mașină. Din păcate, nu este singura problemă. Șoferii care trag pe dreapta în parcările amenajate sau pasagerii care îi însoțesc au de multe ori un comportament de neînțeles. Distrug, sparg, rup ce le iese în cale. Să fie oboseala, să fie nervii produși de costul ridicat al combustibilului, să fie proasta creștere? Vă las pe voi să răspundeți.

drdpt mobilier distrus (4)

Un episod recent, prezentat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, amplifică senzația de gust amar. Băncile și coșurile de gunoi amplasate recent pe DN 6 au fost făcute praf. La fel și mai multe indicatoare rutiere, dar și bucăți din parapetul de pe marginea șoselei. Cel mai probabil, făptașii nu știu (sau se prefac că nu știu) că au obligația de a anunța orice distrugere a bunurilor publice, chiar și în urma unui accident fără victime.

drdpt mobilier distrus (3)

„La revizia efectuată pe drumurile naționale din județul Caraș-Severin, drumarii au remarcat că s-a distrus mobilierul dintr-o parcare de pe DN 6 între Jupa și Constantin Daicoviciu, indicatoare rutiere pe DN 6 la Buchin și un sector de parapet marginal pe DN 58B între Reșița și Bocșa. Aceste întâmplări care afectează patrimoniul drumurilor rămân, din păcate, în categoria incidentelor cu autor necunoscut, la fel ca și depozitarea deșeurilor provenite din gospodării în parcări…”, spun reprezentanții DRDP Timișoara.

drdpt mobilier distrus (1)

banner 1000 x 100 hd