FOTO: „Bănățeni pentru Asia” ajunge pe masa celui mai important reprezentant al Republicii Bangladesh în România

„Bănățeni pentru Asia” este o campanie de strângere de fonduri, cu scopul de a mobiliza membrii comunității să contribuie financiar cu suma de un euro la construirea unei biblioteci în Bangladesh.

Cotidianul online Express de Banat a mediatizat încă din Ajunul Crăciunului un gest impresionant de solidaritate umană. Campania este susținută de Centrul de Dezvoltare Locală, ai cărui membrii luptă în continuare, ca să îi ajute pe tinerii din Bangladesh, astfel încât să aibe acces la educație.

Sloganul campaniei este: „Împreună, bănățeni, să punem lucrurile în mișcare!”

Abu Sayed, beneficiarul proiectului, este arhitect, iar ridicarea obiectivului reprezintă visul său. Acesta dorește să contribuie la binele comunității sale, situată în districtul Satkhira, în sud-vestul Banagladeshului. Populatia depășește cu puțin 30.000 de locuitori, iar de cărțile din viitoarea biblioteca s-ar bucura tinerii cu vârsta cuprinsă între 7 și 24 de ani, dar nu numai.

Dă aici un LIKE paginii media Bănățeni pentru Asia!

În Bangladesh, peste 50% din populatie este analfabetă. Sărăcia nu le mai permite oamenilor să își îndrepte atenția spre studiu. Odată pentru că sunt prea preocupați să supraviețuiască și în al doilea rând pentru că școlile sunt amplasate la mare distanță de satele izolate. Partea bună a lucrurilor este că viitoarea clădire va avea un rol dublu: îi ajută pe elevii din zona Shyamanagar să înțeleagă ce înseamnă o carte, dar are și rol de adăpost în momentele de calamitate naturală. Asta pentru că zona este expusă inundațiilor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632325706259″]

Ca să îl ajute pe Abu Sayed, bănățeanul Grațian Mihăilescu, dincolo de mediatizarea cazului, a considerat că este bine ca ideea sa să ajungă pe masa consilierului președintelui Traian Basescu, Dorel Constantin Onaca. De altfel, acesta este și consul general al Republicii Bangladesh în România. „I-am scris un mail zilele trecute pentru a-l pune în temă cu campania noatră. Să sperăm că se va implica și, împreună, vom genera acțiuni pentru a sprijni proiectul de construire al bibliotecii”, a declarat pentru Express de Banat, reșițeanul Grațian Mihăilescu.

BANATENI PENTRU ASIA LOGO

 

 

 

banner 1000 x 100 hd