FOTO. Aproximativ 3.500 de dascăli din Timiș, în grevă de avertisment

greva5
mbmr 1000x100

Aproximativ 3.500 de dascăli din județul Timiș au participat, miercuri, la greva de avertisment organizată în școli din întreaga țară. Profesorii se pregătesc de greva generală.

Dascălii din județul Timiș s-au mobilizat în număr mare și au participat, miercuri, la greva de avertisment organizată în școli din întreaga țară. Potrivit reprezentanților celor patru sindicate din educație de la nivelul județului Timiș, au fost în grevă de avertisment aproximativ 3.500 de cadre didactice.

Astfel, miercuri, între orele 11.00 și 13.00, în zeci de școli din județul Timiș profesorii nu au ținut cursurile, ci doar au supravegheat elevii.

greva3

Ținând cont de faptul că profesorii au supravegheat copiii în timpul grevei de avertisment, orele vor fi plătite. A fost un test. Vom vedea de luni dacă colegii sunt constanți, pentru că doar fiind constanți putem obține ceva și sperăm să se mai alăture și alte persoane”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Radu Bilavu, președintele Sindicatului Paul Popescu Neveanu Timiș.

Sindicaliștii din învățământ se pregătesc pentru declanșarea grevei generale de luni, 22 mai, dacă Ministerul Educației nu va ține cont de doleanțele lor.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Am hotărât intrarea în grevă generală. Există o grilă de salarizare negociată cu ministrul educației, și care stă pe masa ministrului Muncii. Miniștrii muncii și al finanțelor pot să ia decizia așteptată. De luni, părinții să țină copiii acasă! Toții colegii noștri care au fost de acord cu greva nu vor presta nicio activitate. Nu mai putem accepta această situație“, a afirmat Marius Nistor, liderul Federației Spiru Haret.

greva4

greva2

greva1

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/