FOTO. Antreprenor în Timișoara – un nou proiect dedicat studenților de la Universitatea de Vest

uvt 1

Universitatea de Vest din Timișoara își extinde proiectele de formare studențească prin inițierea „UStart Academy marca SAS UVT”. 

Una dintre cele mai importante construcții instituționale prin care se implementează strategia pentru antreprenoriat studențesc este Societatea Antreprenorială Studențească (SAS UVT), un format inovator de promovare a culturii antreprenoriale studențești.

uvt 3

leader board 728 x 90 px

În cadrul acestui mecanism de formare antreprenorială a avut loc evenimentul de lansare „UStart Academy marca SAS UVT”, un prim proiect al clubului Antreprenor în Timișoara, în cadrul căruia au fost prezentate proiectele și inițiativele studenților. În cadrul evenimentului, ideile studenților au fost analizate de juriul format din antreprenori de top ai Timișoarei, iar studenții au primit feedback constructiv și personalizat pentru ideile lor.

Noul juriu care a evaluat proiectele studențești este format din reprezentanți ai Grupului Partenerilor Strategici UVT și SAS: Adrian Bădescu – fondator și CEO al Clinicilor Medici’s Timișoara, coordonatorul Think Tank Antreprenoriat din cadrul GPS-UVT, Darius Jumanca – CEO și partener Metaltim SA, membru în GPS-UVT, Mircea Stoian – director General Gauss, membru în GPS-UVT, Șerban Negru – președintele Asociației Oncohelp, membru în GPS-UVT, Ioan Băla – manager dezvoltare Grupul Iulius, Open Ville Timisoara, membru în GPS-UVT, Liliana Filip – project director in Business Unit Innovation, ETA 2U, membru în GPS-UVT, Andrei Munteanu – co-fondator și CEO la Cowork Timișoara, Community Manger la Growceanu Angel Investment Group, Co-fondator Startup Survivor și Remus Naghi – cadru didactic UVT, reprezentant SAS UVT.

uvt 2

„Comunitatea UVT susține cu mare satisfacție proiectele și dovezile energiei studențești, mai ales când ele sunt atât de bine canalizate în cadrul Societății Antreprenoriale Studențești. Iată, drumul spre succes este întotdeauna în evoluție! Succes studenților antreprenori!”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

uvt 4

La finalizarea a trei zile de workshop-uri, echipa de studenți care va câștiga competiția de idei antreprenoriale va avea parte de o experiență de neuitat în Europa și de un program de mentorat pe o perioadă de trei luni.