Fotbalistele de la Fortuna au urcat pe locul 2 în Liga I de fotbal feminin. Victorie și la Galați

Fortuna Becicherecu Mic a avut un start de retur foarte bun, cu două victorii. După marea surpriză de la Cluj, fotbalistele antrenate de Florin Pădurean s-au impus cu 1-0 și pe terenul celor de la Universitatea Galați și au urcat pe locul secund al primei ligi de fotbal feminin.

Deși partida din Moldova era una mult mai accesibilă decât cea cu campioana en-titre Olimpia Cluj, Fortuna a avut de tras pentru victorie. După o primă repriză în care nici Galațiul, nici Becicherecul Mic nu a avut mari ocazii, în a doua jumătate a meciului, bănățencele au ratat multe șanse. Până la urmă, după ocaziile ratate de Bianca Ienovan, Alexandra Lunca și Mariana Voinea, a venit și golul pe final de meci. Cristina Sucilă i-a pasat Alexandrei Lunca, iar aceasta a marcat. Deoarece Universitatea Alexandria a făcut un egal, a rămas cu 18 puncte, iar Fortuna, cu 20, a urcat pe locul secund.

Fortuna Becicherecu Mic: Mihaela Durlă – Larisa Grigore, Cristina Codrescu (cpt.), Claudia Bistrian, Lidia Șuveț, Bianca Ienovan, Monica Tomesc (Sabina Scurtu), Cristina Sucilă, Denisa Heisu (Denisa Hațegan), Mariana Voinea, Alexandra Lunca.

Fetele de la echipa Fortunei recunosc că puteau avea o viață mai ușoară la Galați. „Consider că meciul nu a fost atât de greu, noi l-am făcut greu prin atitudinea noastră. În a doua repriză am reușit în cele din urmă să ne stăpânim emoțiile și agitația, iar lucrurile au mers mult mai bine. Am avut multe ocazii, pe care nu am reușit să le finalizăm, dar am luptat până în ultimul minut și am adus victoria. Mă bucur foarte mult că am reușit să construim o fază frumoasă finalizată cu golul marcat de Alexandra. O felicit pe ea pentru gol, dar și pe colegele mele pentru că nu au renunțat la luptă”, a precizat Bianca Ienovan, pentru site-ul oficial.

1000x100 casa brutarului

În campionat, Fortuna ar fi avut meci cu retrasa CFR Timișoara. În acest context, echipa are meci duminică de la ora 11, dar în sferturile Cupei României, cu Heniu Prundu Bârgăului.

Sursă foto: Iulia Kelt Photo