Șoferii vor sta mai mult timp în trafic, după ce va scădea limita maximă de viteză la 50 km/h, anunță Robu

robu

Pe șoferii din Timișoara îi așteaptă o aglomerație mai mare în trafic, de la 1 decembrie, după ce limita de viteză pe cele mai importante artere va fi coborâtă la 50 km/h. Cel puțin asta susține fostul primar Nicolae Robu, care critică noile decizii luate de administrația Fritz.

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, nu vede deloc cu ochi buni noile decizii ale administrației Fritz, printre care și cea privind coborârea limitei de viteză pe principalele artere la 50 km/h. Pentru început, Robu explică cum s-a ajuns la impunerea limitei de 70 km/h, în timpul mandatului său.

În urmă cu câțiva ani, în contextul implementării pe fonduri europene a celui mai modern și performant sistem de management computerizat al traficului din România, clasat sus, inclusiv pe plan internațional -vă asigur: firma realizatoare se numește Swarco, este din Austria și este dintre cele mai bine cotate în domeniu pe piața globală!-, specialiștii din primărie împreună cu reprezentanții Swarco, la sugestia mea, făcută din postura de primar, au analizat ideea ca pe toate arterele principale, de mare trafic, cu minim 2 benzi pe sens, pe sensul de ieșire din oraș, ca și pe principala axă nord-sud, de la Punctele Cardinale până la spitalul județean, limita superioară a vitezei de circulație a automobilelor să fie 70 km/oră. Concluzia a fost că ideea este bună și, prin urmare, a fost pusă în practică. În felul acesta, s-a obținut o fluență în trafic excelentă, pentru un oraș de clasa Timișoarei”, a declarat Nicolae Robu.

În condițiile în care administrația Fritz a decis să scadă viteza maximă la 50 km/h, Nicolae Robu anunță că șoferii vor sta mai mult în trafic.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

O comisie din care fac parte: un dublu repetent, un triplu repetent, un candidat de două ori la un post de funcționar public, picat cu mai puțin de 20 de puncte din totalul de 100 puse în joc și un primar care nu știm ce studii are, pentru că refuză să-și facă cunoscute diplomele pe care a pretins în campanie că le-ar avea -e vorba de dl Fritz, evident!- au hotărât că… ”nu e bine să fie bine” și au coborât această viteză la 50 km/oră. Vă invit să contabilizați, stimați timișoreni, cât timp veți consuma în plus în trafic, începând cu 1 decembrie 2021! De fapt, puteți face de pe-acum -și chiar vă invit să faceți-o comparație, cât timp petreceți în trafic acum și cât ați petrecut înaintea măsurilor complexe luate cu mine ca primar. (…) Iată că administrația zero proiecte nu numai că nu adaugă la ce a moștenit, ci strică ce a moștenit!”, a afirmat Nicolae Robu.

Fostul primar al Timișoarei a comentat și decizia administrației Fritz de a desființa semafoarele din cinci intersecții. „Cât ridicol! Cu ce ajută traficul demontarea unor semafoare puse pe intermitent tot timpul, la dispoziția mea? Cine a fost încurcat în trafic de ele?! Rolul lor era doar de atenționare vizibilă a conducătorilor auto”, a precizat Nicolae Robu.

banner maxagro