Fosta Școală Gimnazială Nr. 12 din Reșița, cuprinsă în Valul Renovării

generala 12 resita

De 24 de luni și de aproape 2 milioane de euro este nevoie pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Colegiului Național „Mircea Eliade” – Corpul C, situat pe Aleea Măcinului Nr. 3 din Reșița.

În ședința din această lună, aleșii locali au aprobat, în unanimitate, depunerea cererii de finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență – componenta Valul Renovării, pentru proiectul ce are în vedere renovarea și eficientizarea energetică a fostei Școli Gimnaziale Nr. 12, actualmente structură a Colegiului Național „Mircea Eliade”.

Investiția propusă prin proiect se ridică la o valoare de 1.941.508 euro, iar ca lucrări amintim: izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată; izolarea termică a fațadei – parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori; izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel la acoperișul tip șarpantă și a planșeului peste subsol; reabilitarea/modernizarea instalației electrice; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei; instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile de energie, precum pompe de căldură aer-apă; repararea/refacerea instalației de distribuție a agentului termic; montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii – unități individuale cu comandă locală etc.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dacă Primăria Reșița va obține finanțare prin PNRR, pentru realizarea acestei investiții este nevoie de o perioadă de 24 de luni, din momentul semnării ordinului de începere a lucrărilor.

Sursa foto: Colegiul „Mircea Eliade”

banner 970 x 250