Fosta bază sportivă Arsenal din Reșița intră în șantier!

teren arsenal

1,8 milioane de euro vor fi investiți în reabilitarea și modernizarea stadionului de pe strada Bârzăviței, care a aparținut pe vremuri de uzina de armament Arsenal. Banii vin de la stat, iar lucrările ar urma să fie gata în toamnă.

Baza sportivă care a aparținut fabricii de armament din Reșița a intrat în domeniul public al municipiului în urmă cu patru ani, în contul unei datorii pe care societatea o avea la bugetul local. Încă de atunci, primarul Ioan Popa și-a manifestat intenția de a reabilita stadionul, căutând surse de finanțare pentru el, pe care ulterior le-a și găsit la Compania Națională de Investiții.

Săptămâna aceasta, în cadrul ședinței de Consiliu Local, primarul Ioan Popa a anunțat că investiția a intrat în linie dreaptă, făcându-se ultimele demersuri pentru organizarea șantierului și începerea lucrărilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pentru stadionul Arsenal licitația a fost câștigată! Vorbim de un proiect finanțat pe Compania Națională de Investiții. Constructorul ar fi vrut să intre în teren, dar noi am vrut să salvăm acea clădire tip motel care era în vecinătatea stadionului. Nu am reușit, pentru că riscam să punem în pericol proiectul. În proiect apare demolarea clădirii și, în consecință, am aprobat indicatorii pentru demolarea acelui obiectiv, astfel încât constructorul să se poată apuca de treabă. Promisiunea este că la sfârșitul anului, octombrie – noiembrie, investiția va fi gata.”, a explicat edilul Reșiței.

Investiția realizată prin Compania Națională de Investiții include: teren sportiv de fotbal, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, teren multifuncțional pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, clădire administrativă cu vestiare și parcare.

Valoarea investiției este de 1,8 milioane de euro. De la bugetul local vor fi asigurate costurile de execuție a utilităților aferente construcțiilor: apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spații verzi.

banner 970 x 250