Fost director al Spitalului Municipal din Timișoara, reținut pentru luare de mită. A fost prins în flagrant

mazilu

Medicul chirurg Octavian Mazilu, fost director al Spitalului Municipal din Timișoara, a fost reținut, marți, pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Procurorii arată că el a solicitat în repetate sume de bani de la bolnavi sau de la aparținătorii lor pentru servicii care ar fi trebuit să fie gratuite. Mazilu este acuzat de luare de mită în formă continuată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, medicul primar chirurg ar fi primit, în perioada 18 martie 2022 – 31 mai 2023, diferite sume de bani (cuprinse între 100 și 2.000 de lei) de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora pentru acte medicale care ar fi trebuit să fie realizate gratuit.

„În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Octavian Mazilu a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Mazilu a fost consilier local în Timișoara din partea PSD în mandatul 2016-2020. Potrivit declarației de interese din 2019, este membru în Colegiul Medicilor din România și în Societatea Română de Chirurgie. El este vicepreședinte PSD Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/