Fortuna se menține în topul fotbalului feminin românesc. Trei formații bănățene intră în „focurile” Cupei României

Etapa a VI-a din Liga I de fotbal feminin a însemnat o nouă victorie la scor pentru Fortuna Becicherecu Mic, care rămâne la un punct de liderul Olimpia Cluj. Fetele din comuna de la marginea Timișoarei s-au impus cu 7-1 în deplasare la Fair-Play București. Mai trebuie spus că FRF a stabilit și partidele din turul II al Cupei României, fază în care vor evolua și Banat Girls Reșița, precum și ASU Poli Timișoara.

Echipa antrenată de Florin Pădurean a avut absențe importante în meciul de la București, dar acest lucru nu a fost un impediment pentru o victorie la scor. Nicoleta Deca a deschis scorul în minutul 20, cu un șut plasat. Gazdele au egalat prin Valentina Petre, dar la pauză s-a intrat cu 1-2, după o reușită a Claudiei Bistrian. Scorul s-a mărit din minutul 56, după un gol al Cristinei Codrescu, după care a marcat și Alexandra Lunca. În minutele 70 și 77, Claudia Bistrian a mai înscris de două ori, iar ultimul gol s-a marcat în minutul 87, de Teodora Țirtea. Cu acest succes, Fortuna adună 15 puncte și e pe locul 2, la un punct în urma liderului din Cluj, care și-a disputat între timp un meci amânat.

Între timp, FRF a stabilit meciurile din turul II al Cupei României, programate să se joace la data de 10 noiembrie. Fortuna va avea o deplasare la echipa din Liga a II-a United Bihor. În schimb, celelalte două echipe din Banat de ligi inferioare se vor duela direct. ASU Poli, echipa ce se află în primul sezon de existență și care evoluează în Liga a III-a, va primi vizita celor de la Banat Girls Reșița. Fotbalistele cărășene sunt pe primul loc în seria vestică din Liga a II-a și se pot gândi la promovarea în elita fotbalului feminin din țara noastră.

Sursa foto: fortunabecicherec.ro