Forțe noi la Permise și Înmatriculări, în Timiș. Anunțul subprefectului Drăgănescu

inmatriculari timisoara

La Serviciul de Permise și Înmatriculări din județul Timiș vor fi angajați alți 10 noi lucrători. Serviciul a fost aproape în totalitate paralizat anul trecut, după ce 9 polițiști au fost arestați preventiv pentru fapte de corupție. 

7 din cei 9 agenți agenți de poliție de la Serviciul de Înmatriculări Timișoara care au fost arestați preventiv, vara trecută, pentru luare de mită, s-au reîntors la serviciu în decembrie 2021. La acea dată, subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, anunța că, din 2022, activitatea serviciului se va desfășura în două ture, dimineața și după-amiaza, pentru reducerea termenului la eliberarea permiselor, la acea dată – de la 3 luni la 3 săptămâni.

„În cadrul Ministerului Administrației și Internelor vor fi aduși 5.000 de polițiști noi în sistem, ceea ce înseamnă 5.000 de funcții publice noi. Lucrul acesta sperăm să ne ajute și pe noi la structura aflată în subordinea Instituției Prefectului Județului Timiș, vorbim de Serviciul de Înmatriculări Permise Auto și Examinări. Am semnat deja fișele de post pentru 10 lucrători, din care 8 vor fi la Înmatriculări și doi la Examinări, ceea ce va aduce un spor de personal însemnat, cu atât mai mult cu cât, anul trecut, noi am avut 10 lucrători care din aprilie ne-au lipsit foarte mult, un compartiment întreg putem spune că a dispărut. Anul trecut am lucrat cu câte un lucrător împrumutat de la Bihor, respectiv de la Mehedinți care au făcut și ei ce au putut, dar oricum am avut o creștere nepermisă a termenelor de așteptare. S-a reușit o recuperare de-a lungul acestui an, iar acum eu zic că suntem în niște timpi de așteptare rezonabili, chiar îmbunătățiți față de perioadele din ultimii ani.”, a declarat Ovidiu Drăgănescu, subprefectul care are în subordine directă acest serviciu.

Pentru reducerea termenelor de programare online la ghișeele de înmatriculare din cadrul serviciului, din februarie au fost deschise două ghișee pentru înmatricularea definitivă, pentru persoane fizice, respectiv juridice. Acestea funcționează fără programare online, iar accesul se face în baza unor bonuri de ordine.