Foraje pentru alimentarea cu apă, soluția de criză pentru locuitorii din Răchitova

galeata cu apa

Până când se va putea vorbi despre apă la robinete și canalizare în fiecare gospodărie, localnicii din Răchitova vor beneficia de alimentare cu apă datorită unor foraje pe care Primăria Oravița vrea să le facă. 

Din păcate, nu se poate vorbi deocamdată despre o rețea de apă și canalizare în Răchitova, lucrări care intră în sarcina societății de apă-canal. Primăria Oravița încearcă totuși să ajute localnicii cu alimentarea cu apă, așa că pregătește un proiect prin care vor fi executate două foraje în localitate.

Într-o ședință extraordinară derulată la finalul lunii iulie, consilierii locali din Oravița au aprobat proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici pentru execuția forajelor. Urmează scoaterea la licitație a lucrărilor pentru a găsi un constructor care să se apuce de treabă.

Sebastian Butan, consilier local PMP, a cerut în plen urgentarea procedurilor pentru ca localnicii să aibă acces la apă: „Vă rog frumos să accelerați, pentru că oamenii de la Răchitova o duc foarte greu și iau apa cu cisternele, cu căruțele, cu roaba, cu mașina, cu absolut orice. Vă rog să urgentați!”.

Primarul Dumitru Ursu a dat asigurări că a fost întocmită deja toată documentația și că lucrările vor fi începute cât de rapid posibil. „Sunt două foraje pentru două fântâni publice care vor fi ale noastre. Oamenii vor lua apă de acolo. Nu vorbim de o rețea de apă de care se ocupă Aquacaraș.”, a completat city-managerul Lorena Ion.

Consilierii PSD s-au arătat deranjați de faptul că viceprimarul Nicolae Cotârlă nu a participat la ședință, el fiind chiar din Răchitova. Colegii liberali au atras atenția că acesta este în concediu, motivându-i astfel absența.

Valoarea totală a proiectului pentru execuția celor două foraje este de 488.000 de lei, cu tot cu TVA.