Fondurile școlii și clasei, ilegale. Elevii din Timiș, încurajați să spună dacă li s-au cerut bani

bani

În condițiile în care fondurile școlii și clasei sunt considerate ilegale, Asociația Elevilor din Timiș îi încurajează pe copii să spună dacă li s-a cerut să aducă bani de acasă pentru unitatea de învățământ la care învață. În acest sens, elevii sunt invitați să completeze un chestionar.

„În școala ta se strânge fondul școlii? Dar fondul clasei?”, acestea sunt două dintre întrebările la care elevii din județul Timiș sunt invitați să răspundă. Asociația Elevilor din Timiș a lansat un chestionar, prin intermediul căruia vrea să știe dacă copiii au fost nevoiți să aducă bani de acasă pentru școala la care sunt înscriși. Asta în condițiile în care strângerea fondurilor școlii și clasei sunt ilegale.

Știai că fondul școlii/clasei este ilegal? De câte ori ți s-a cerut să aduci bani de acasă pentru markere, produse sanitare sau pentru pază? Am lansat un formular prin care tu îți poți spune experiența cu fondul clasei/școlii și astfel ne poți ajuta să oprim acest fenomen. Dacă știi un prieten care s-a confruntat cu această problemă, te rugăm să îi dai de știre și să completeze formularul nostru”, a informat Asociația Elevilor din Timiș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Concret, elevii sunt invitați să spună dacă li s-au cerut bani în acest an școlar și pentru ce au fost solicitate sumele. De asemenea, Asociaților Elevilor din Timiș vrea să știe cine a solicitat banii, despre ce sumă este vorba, dacă a existat vreo consecință în cazul neachitării fondului și dacă există vreun document doveditor strângerii.

Formularul cu privire la fondul clasei și al școlii poate fi completat de elevi AICI!

 

banner 970 x 250