Foc intenționat în podul unei case din Văliug

Jandarmii montani au avut de lucru în aceste zile, din cauza infracțiunilor care au avut loc în zona Văliug-Semenic. Ultimul incident, a fost sesizat în cursul zilei de miercuri, după ce un bărbat a dat foc unei case, din răzbunare.

Postul de Jandarmi Montan Crivaia a fost sesizat despre faptul că o persoană de sex masculin aprins focul în podul unui imobil situat în comuna Văliug. Jandarmii montani s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, intervenind în acelaşi timp pentru stingerea incendiului. „Jandarmii cărăşeni au constatat că cel în cauză, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe fondul unor neînţelegeri cu numitul Ionel C., cu privire la locuinţa proprietate comună, acesta s-a urcat în podul casei unde a aprins intenţionat focul. Datorită intervenţiei imediate a patrulei de jandarmi şi a părţii vătămate, focul a fost stins fără a exista riscul de incendiere”, a spus Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni.

Totodată, a fost solicitat la faţa locului şi un echipaj din cadrul Serviciului Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Văliug, care a constatat faptul că focul a fost pus intenţionat.

La sosirea jandarmilor, autorul faptei a devenit violent, fiind necesară încătuşarea acestuia şi conducerea la sediul postului, unde în urma verificărilor intreprinse a fost indentificată persoana ca fiind un tânăr, din comuna Văliug.

Jandarmi montani au întocmit persoanei în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunii de „tentativă de distrugere”, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea continuării cercetărilor.