Flexibil, relaxat, disciplinat! Prima sală de yoga la Lugoj, deschisă în tradiția Școlii Sivananda

yoga2 (1)
po 1000x100px (3)

În Lugoj s-a deschis prima sală de yoga, care practică stilurile de meditație și recuperare energetică în tradiția spirituală și filozofia inițiată și promovată de Școala Sivananda.

Cursurile sunt predate de Gabriela Ghegheș, o instructoare cu specializare de doi ani în Germania, în stilul de yoga Sivananda-Vedanta. Cursurile se adresează tuturor vârstelor, de la tineri la seniori, având  drept motto: „yoga este pentru toată lumea”. Sivananda-Yoga este un stil holistic de yoga integral care combină diferite stiluri.

„Yoga este mai mult decât o practică meditativă pe saltea, într-o sală sau într-un alt spațiu, yoga este mai mult decât o filozofie, yoga este mai mult decât stretching. Toată lumea are nevoie de o reechilibrare fizică, mentală și spirituală, toată lumea are nevoie de o relaxare corporală, după perioade mai lungi sau scurte de stres și încordare sau când durerile de spate ori rigidizarea organismului ne modifică și ne dereglează ritmul normal de viață. Practica yoga, după cum s-a constatat în secole de experiență, poate ajuta prin metodele de reechilibrare energetică și fizică propuse la refacerea și îmbunătățirea stilului de viață. Yoga nu este doar pentru femei, așa cum este des întâlnită în prejudecățile față de această practică. Yoga te face mai flexibil și detașat, mai disciplinat, ajută la calmarea sistemului nervos, la detensionarea mușchilor, la conștientizarea gândurilor și emoțiilor, la recuperarea energiei consumate și la redescoperirea sinelui. Stilul meu de predare se bazează pe Sivananda-Yoga, dar mă inspir și din alte stiluri pe care le integrez în cursurile de yoga”, a explicat Gabriela Ghegheș.

Cursurile de yoga în spirit „Namaste” sunt practicate la Sala Harmony Flow, din strada Olari, nr. 29. Activitatea este organizată pe clase yoga pentru: începători, intermediari-nivel mediu, seniori-Golden Age și Yoga Dance Flow. Programul de desfășurare al ședințelor de yoga este: marți – yoga de începători 18.00 – 19.15, yoga intermediar (nivel mediu) 19.30 – 20.45; miercuri -yoga pentru seniori 10 – 11.15, meditație 11.30 – 12.15; joi – yoga pentru seniori 17.30 – 18.45, yoga intermediar (nivel mediu) 19-20.15; vineri – yoga Dance Flow 18-19.15, meditație 19.30 – 20.15; duminică – ananada yoga workshop.

03 britannia 1000 x 100 gif