Fiul handbalistului Shota Tevzadze, pasionat de… șah

explo 1000x200

Portarul georgian Shota Tevzadze a încântat deseori publicul prezent la Sala Polivalentă, la partidele prim-divizionarei HC Adrian Petrea. Fiul său, Nika, se mândrește cu un asemenea tată, dar i-a surprins pe toți cu pasiunea sa pentru sportul minții.

Nika Tevzadze s-a remarcat în weekend, la Trofeul Caraș-Severin la șah, desfășurat în spațiul special amenajat la Sala Polivalentă din Reșița, sub tribuna care devine un vulcan incandescent la meciurile de acasă ale lui Shota și ale colegilor săi. La fel ca și tatăl său la meciurile de handbal, și Nika și-a apărat cu îndârjire pozițiile de pe tabla de șah, ocupând locul al doilea în clasamentul băieților de 8 ani. Prezența în competiție a micuțului Nika a fost salutată și de președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

„Un concurs frumos, interesant, marcat de debutul multor copii de până la opt ani, semn că șahul atrage în continuare copiii. Cei de vârstă medie (12-14 ani) și cei consacrați au strălucit prin absență (și nu e prima dată), astfel că A.J. Șah va trebui să-și revizuiască opțiunile în domeniul selecției, instruirii și sprijinirii juniorilor”, a concluzionat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

banner 970 x 250