Fiscul dă o nouă șansă unei ruine! Hotelul Decebal din Băile Herculane, scos la licitație!

Imobilul a fost evaluat la suma de 5,6 milioane de lei, TVA inclus și este vândut după ce firma care îl deține a acumulat mai multe datorii la Direcția Regională Generală a Finanțelor Publice Timișoara.

ANAF anunță că, pe data de 25 iulie 2017, de la ora 13.00, la sediul Administrației pentru Contribuabili Mijlocii Timișoara, Str. Gh. Lazăr Nr. 9B, camera 309 va fi vândut la licitație imobilul Hotel Decebal din Băile Herculane, în suprafață de 7.070 mp, cu o suprafață construită de 1.849 mp. Clădirea are patru nivele (D+P+2E) și a fost evaluată la prețul de 5.656.803 lei, prețul de la care va și porni licitația.

Proprietarul clădirii, societatea Microroyal SRL din Lugoj, are trei acționari: Maria și Nicolae George și Claudiu Erwin George, toți trei cetățeni români cu domiciliul în Germania. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, societatea înregistrează pentru anul 2015 „impozite şi taxe neplătite la termenul stabilit la bugetul de stat – total (col 2+3): 1215320 LEI”, fapt pentru care s-a și instituit sechestru „ASUPRA A 13650 PĂRŢI SOCIALE DEŢINUTE DE CĂTRE DEBITORUL GEORGE NICOLAE ÎN CADRUL MICROROYAL SRL, CONFORM PROCESULUI VERBAL DE SECHESTRU DIN DATA DE 21.06.2016 ŞI ÎNCHEIERII DIN DATA DE 04.08.2015 EMISE DE BEJ ŢIMONEA MIHAI ÎN DOSAR DE EXECUTARE SILITĂ NR. 314/2015”.

De reținut că societatea are un capital social uriaș, de 210.000 de lei, 61.683 de euro și 78.910,6 dolari americani, deci ar avea practic de unde să plătească prejudiciul.

Clădirea este monument istoric clasa A, adică este de importanță națională și a fost construită între anii 1860-1862.




Aflat în conservare din 1993 și ajuns o adevărată ruină, Hotelul Decebal s-a bucurat doar de încercări, destul de timide totuși, de reabilitare. Mai exact, a fost consolidată structura de rezistență și refăcută fațada, nimic însă care să-i dea speranța că-și va deschide ușa pentru turiști prea curând. O adevărată bijuterie arhitectonică, Hotelul Decebal așteaptă acum alt proprietar, poate unul cu mai mare forță financiară, care să-l îmbrace în haine noi. Dar de modă veche, pentru a păstra în jur aerul aristocratic de altădată. În momentul de față, hotelul aparține firmei Microroyal din Lugoj, dar litigiile acesteia cu omul de afaceri Valeriu Verbițchi, cel care deține mai multe imobile în stațiunea de pe Cerna, inclusiv Cazinoul, l-au adus în postura de a fi executat silit.

Aflându-se pe lista monumentelor istorice, Hotelul Decebal nu putea fi vândut în orice condiții. Numai că Ministerul Culturii, prin Direcția Generală Juridică și Patrimoniu Cultural, a notificat Consiliul Județean Caraș-Severin că nu-și exercită dreptul de preempțiune asupra vânzării imobilului. Cum statul român a spus că nu are nevoie de acest hotel-ruină, fie el și monument istoric, dreptul de preempțiune a fost transferat autorităților publice locale. Mai exact, Consiliului Județean Caraș-Severin. Aleșii județeni au considerat însă că „achiziționarea imobilului de către Consiliul Județean nu reprezintă un interes real”, motiv pentru care au renunțat la dreptul de preempțiune. În aceste condiții, oricine dorește se poate înscrie la licitația pentru Hotelul Decebal. Bineînțeles, cine își permite și cine are nevoie de o ruină care mai înghite alte câteva milioane pentru a fi redată circuitului turistic! Prețul de achiziție ar putea fi însă mult mai mic până la urmă, el fiind în scădere după fiecare licitație la care nu se prezintă nimeni!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/