Constructorul care se ocupă de amenajarea curții centrului pentru artă, tehnologie și experiment MultipleXity se mișcă încet, motiv pentru care viceprimarul Ruben Lațcău a vizitat acest șantier și a solicitat o mobilizare mai mare. Lucrările ar trebui finalizate până în luna noiembrie a acestui an.
Proiectul centrului pentru artă, tehnologie și experiment MultipleXity, cea mai importantă moștenire care va rămâne după ce Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, se află în stadiul amenajării spațiului exterior. Lucrările au început în primăvară și au scopul reabilitării curții Muzeului Corneliu Mikloși, în incinta căruia va fi realizat MultipleXity, care să permită organizarea de evenimente culturale în aer liber.
Termenul de execuție al lucrărilor este de șase luni, însă constructorul nu se mișcă prea repede, motiv pentru care Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, i-a solicitat o mobilizare mai mare.
„Pregătim infrastructura culturală pentru 2023. Am cerut azi constructorului de la MultipleXity (zona Nord) să crească ritmul de execuție. Se lucrează la schimbarea dalelor și dorim să refolosim piatra cubică de acolo în alte proiecte. Suntem la zi cu plățile pe proiectele de infrastructură culturală și ne așteptăm ca și firmele să-și respecte graficele. Mobilizarea pe șantier e bună în ultimele zile și vrem să vedem asta și până în noiembrie când e termenul de finalizare”, a afirmat Ruben Lațcău.
Contractul de execuție a fost semnat cu asociația de firme Rogera Prest COM SRL (lider de proiect) și Rogera SRL (asociat).
Multiplexity este împărțit în două faze de implementare. Acest obiectiv de investiții reprezintă faza I de lucrări și prevede reabilitarea ansamblului exterior de la Muzeul Corneliu Mikloși. Intervențiile vor fi realizate cu păstrarea caracterului tehnic al locației, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat acestui viitor nucleu creativ din Timișoara.
Investiția prevede modernizarea și realizarea de: 2.408 mp de suprafață pavată cu piatră naturală, 1.012 mp de suprafață vegetală și 857 mp de suprafață plantată cu graminee și plante perene. 19 arbori vor fi plantați, iar cei 3 pini maturi existenți vor fi păstrați.
Prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, unul dintre acestea fiind Centrul MultipleXity. Acesta va răspunde nevoilor municipiului pentru spații culturale cu capacitate mare, ce pot găzdui evenimente sau expoziții de mari dimensiuni.
Valoarea lucrărilor de execuție în cadrul fazei I este de 2,3 milioane lei (TVA inclus).
Generalul Ciucă merge direct spre o înfrângere umilitoare! Andrei Plujar salută gestul de bărbăție politică al lui Ludovic Orban de a se retrage din cursă în favoarea Elenei Lasconi....