Final de sezon pentru Universitatea Reșița. „Rămânem cu un gust amar”

Handbalistele de la Universitatea Reșița au încheiat sezonul cu o înfrângere pe teren propriu, în fața echipei SCM Pitești. Elevele antrenorului Cristian Busuioc au rămas pe locul 5.

Dintre handbalistele aduse în vara anului trecut la Reșița, doar două dintre ele au mai rămas până la finalul sezonului în lotul Universității. Antrenorul Cristian Busuioc s-a bazat și în această ediție de campionat pe handbalistele care câștigau anul trecut medaliile de bronz la final de juniorat, nume ca Adriana Voina (curtată de echipe din Liga Națională), Alina Cristea sau Alexandra Dinu fiind deja cunoscute publicului.
Universitatea Reșița a cedat în ultima etapă a Diviziei A de handbal feminin, Seria B, în meciul de pe teren propriu cu SCM Pitești, chiar dacă pe alocuri a dat impresia că poate câștiga disputa cu echipa argeșeană. Aceasta s-a impus însă în Polivalenta reșițeană cu 32-30 și s-a distanțat clar în clasament de Universitatea Reșița, care a rămas pe locul 5, cu 31 de puncte. Este maximum ce putea spera echipa reșițeană, în condițiile în care investițiile au fost minime, iar antrenorul Cristian Busuioc a fost nevoit să „tragă” de aceleași handbaliste tot sezonul, chiar și atunci când accidentările veneau pe bandă rulantă.

„Rămânem cu un gust amar că nu am reușit să obținem o ultimă victorie pe teren propriu, era un joc de campionat în care se confruntau două echipe foarte aproape în clasament, Piteștiul – locul patru, noi – locul cinci. Eu zic că fetele și-au dorit foarte mult victoria, s-a văzut lucrul acesta, din păcate lipsa de concentrare în momentele importante când am avut superioritate numerică, ratările foarte multe au cântărit în economia jocului. Ne-am dorit să câștigăm acest joc, am jucat bine în prima repriză, dar din dorința să obținem o diferență de goluri ne-am precipitat, ne-am grăbit, fetele au încercat să finalizeze repede din contraatac și astfel, în loc să ne distanțăm în momentul în care am condus pe tabela de marcaj, am permis adversarului să ne egaleze și  chiar să ne și conducă”, a spus antrenorul Cristian Busuioc.

Acesta a recunoscut și că echipa sa este încă departe de formațiile de pe podium: „Știm care ne sunt punctele slabe. Eu mă gândesc la partea bună a lucrurilor în acest sezon competițional, pentru că până la urmă e cea mai bună poziție pe care am ocupat-o în clasament de când am început acest proiect. Am fost aproape de primele trei locuri, dar din mai multe puncte de vedere suntem destul de departe ele. Mai avem de pus foarte multe lucruri la punct, trebuie să ne întărim ca lot și atunci ne putem fixa obiective mai îndrăznețe și să sperăm la un loc mai bun în clasament.”

Cristian Busuioc a vorbit și despre situația handbalistelor din lotul CSU Reșița: „Sunt handbaliste la final de contract, sunt handbaliste care au oferte să plece în altă parte. Am așteptat să se încheie această ultimă etapă și bineînțeles în cadrul clubului, împreună cu conducerea, vom hotărî ce vom face pentru sezoanele următoare.”

Rezultatele înregistrate de CS Universitatea Reșița în sezonul 2015-2016
Etapa I: CSU Reșița – Mureșul Tg. Mureș 30-13
Etapa a II-a: CSM Slatina – CSU Reșița 35-25
Etapa a III-a: CSU Reșița a stat.
Etapa a IV-a: CSU Reșița – Sepsi-Sic Sf. Gheorghe 34-20
Etapa a V-a: CSU de Vest Timișoara – CSU Reșița 25-32
Etapa a VI-a: CSU Reșița – CSM Bistrița 26-34
Etapa a VII-a: Cetate Devatrans – CSU Reșița 33-22
Etapa a VIII-a: CSU Reșița – Național Brașov 41-21
Etapa a IX-a: CSU Oradea – CSU Reșița 29-41
Etapa a X-a: CSU Reșița – Avram Iancu Arad 50-19
Etapa a XI-a: SCM Pitești – CSU Reșița 31-21
Etapa a XII-a: Mureșul Tg. Mureș – CSU Reșița 28-31
Etapa a XIII-a: CSU Reșița – CSM Slatina 34-29
Etapa a XIV-a: CSU Reșița a stat.
Etapa a XV-a: Sepsi-Sic Sf. Gheorghe – CSU Reșița 32-32
Etapa a XVI-a: CSU Reșița – CSU de Vest Timișoara 27-28
Etapa a XVII-a: CSM Bistrița – CSU Reșița 43-22
Etapa a XVIII-a: CSU Reșița – Cetate Devatrans 25-31
Etapa a XIX-a: Național Brașov – CSU Reșița 31-29
Etapa a XX-a: CSU Reșița – CSU Oradea 34-22
Etapa a XXI-a: Avram Iancu Arad – CSU Reșița 0-10
Etapa a XXII-a: CSU Reșița – SCM Pitești 30-32

Lot CSU Reșița: Delia Roman, Alexandra Popescu, Andra Ioța, Bianca Dospinescu – Adriana Voina, Raluca Buia, Cătălina Dumitrescu, Alexandra Dinu, Claudia Baldovin, Alexandra Mihai, Beatrice Kovari, Alina Cristea, Irina Munteanu, Andrada Stamin, Gianina Iung.