Final de an mai relaxant! Persoanele nevaccinate vor avea acces în mall dacă prezintă un test negativ

masca

Starea de alertă va fi prelungită din data de 9 decembrie, iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus o serie de modificări înainte de sărbători. Printre acestea se numără eliminarea interdicțiilor de circulație în timpul nopții, renunțarea la mască în spațiile publice și permiterea accesului persoanelor nevaccinate în magazine dacă prezintă un test negativ.  

Potrivit documentului, s-a propus: „eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor, creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 5.00 -22.00, eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate, eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022”.

De asemenea, va fi permis accesul, în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale și pentru persoanele „care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid”, se mai arată în document.

Totodată a fost solicitată permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Propunerile CNSU trebuie aprobate în ședință de guvern.