Lapte și miere la Aquacaraș! Preluată în pragul falimentului, societatea de apă și canal din Caraș-Severin merge cu robinetul investițiilor deschis la maximum de când e mâinile lui Gheorghe Filipescu!
Și-a pus mai întâi semnătura pe cel mai mare contract semnat vreodată în Caraș-Severin, în valoare de 1 miliard de lei, apoi în curtea Aquacaraș din Reșița au început să apară utilaje de tot felul, de ultimă generație, societatea urmând să execute în regie proprie mai multe din lucrările de care diferiți constructori și-au bătut joc pe o mulțime de bani europeni. La Oravița a răsărit un sediu nou, care atrage imediat atenția și dovedește că se poate și pe la noi. De fapt, Filipescu nu a ridicat o clădire de la zero, ci a transformat ruina fostei fabrici de lapte în sediul Aquacaraș din Oravița. A scos din paragină un imobil de care nu mai era mult până să se aleagă praful și a dat o nouă pată de culoare zonei.
„Fosta fabrică de lapte e actualul sediu al punctului nostru de lucru de la Oravița. Această procedură vrem să o intensificăm în fiecare oraș. Aquacaraș nu avea în portofoliu nici măcar un sediu. Încercăm să capitalizăm cât putem societatea, să creăm condiții bune de lucru și de viață oamenilor, să îmbunătățim calitatea serviciilor pe care le prestăm, încercăm multe. Fabrica de lapte am luat-o la licitație, de la un lichidator, am plătit 160.000 de euro pe ea. După modernizările făcute, la un raport de evaluare realizat săptămâna trecută, am ajuns la concluzia că valorează peste 5 milioane de lei! Majoritatea lucrărilor au fost făcute prin eforturi proprii. Ce nu am putut face, noi am externalizat.”, a declarat Gheorghe Filipescu.
Direcția bună în care merge Aqucaraș e remarcată și de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care agreează ideea efectuării cât mai multor lucrări cu proprii angajați pentru a se evita situațiile litigioase care au tot existat și care au lăsat în urma lor lucrări neconforme și nefinalizate. „Lucrurile merg bine, e loc de mai bine, dar dacă facem o paralelă, de unde a început mandatul meu, putem spune că schimbările sunt radicale, se văd cu ochiul liber. Și asta nu datorită mie, ci activității desfășurate de oamenii de la Aquacaraș, cărora le port o stimă și un respect deosebit.”, a completat Filipescu.
Oravița este unul dintre orașele în care lucrările la apă și canalizare contractate acum mulți ani au lăsat de dorit. Filipescu a preferat să rezilieze tot și să rezolve problemele cu proprii angajați. „În curtea societății se lucrează intens, la Oravița, contractul CL 10 îl lucrăm noi. Lucrăm mult mai bine și mai eficient. Nici nu aveam altă soluție pentru că acest program se încheie la 31 decembrie, constructorii pe care i-am avut ne-au tot amăgit și au pus societatea într-o lumină proastă, lucru pe care nu-l merită Aquacaraș. Același lucru îl facem și la Bocșa, dar și cu alte proiecte, astfel încât să absorbim cât mai mulți bani pe fonduri europene.”, a mai spus directorul Gheorghe Filipescu.