Filieră mafiotă în Spitalul Județean de Urgență Reșița?

dunca spital

Romeo Dunca a descoperit o nouă metodă de fraudare a banului public, care îngroapă tot mai adânc cea mai mare unitate spitalicească din Caraș-Severin.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin continuă să prezinte motive pentru care managerul de la Județean, Alina Stancovici, trebuie să plece numaidecât și în cel mai scurt timp posibil. „Am găsit o situație foarte gravă, facturi neînregistrate în contabilitate! Un lucru foarte grav pentru care nu am o explicație, nu se facturează servicii pe care spitalul le face pentru pacienții care vin prin UPU! Mare parte din pacienții care vin de la UPU merg, își fac investigații foarte complexe și nu se internează, pleacă înapoi. În final spitalul nu facturează absolut nimic!”, a dezvăluit Romeo Dunca.

De aici și scenariul următor al președintelui CJ: „Poate că există o filieră mafiotă, în care cineva îi primește, îl trimite și îi face un RMN complet, după care pleacă cu rezultatul și poate acea persoană ia un 200 de lei, 300 de lei, 500 de lei, altfel nu se explică volumul imens. Stau și mă gândesc, de ce nu facturează? Că interesul spitalului e să aducă cât mai mulți bani. Spui că nu ai bani, că mor bebelușii, dar de ce nu facturezi către UPU? Păi dacă facturezi, cineva de la UPU întreabă ce e cu atâtea investigații. Poate că există o structură, nu vreau să acuz pe nimeni.”

Șeful administrației județene nu găsește nicio altă explicație pentru faptul că spitalul n-ar factura către UPU serviciile prestate pentru pacienții care ajunge la Urgențe, dar care ulterior nu sunt internați. „În perioada doctorului Librimir s-a instituit o procedură de felul ăsta, de a se refactura tot ceea ce se face la pacienții care nu rămân peste noapte internați în spital. S-au facturat 570.000 de lei. După ce a venit doamna manager înapoi această bună practică s-a încheiat!”, a mai explicat Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/