Fii profesional în audio-vizual! Studenți din Europa și Asia, cu ochii pe Express de Banat!

Câteva zeci de studenți din 5 țări europene și din Turcia au vizitat redacția Express de Banat pentru a face cunoștință cu viața de jurnalist. S-au pus întrebări, s-au oferit răspunsuri și, bineînțeles, s-au făcut poze pentru posteritate.

Tabăra de la Milcoveni, județul Caraș-Severin, este din nou plină. Peste 60 de vizitatori și-au programat o vacanță frumoasă în perioada 2 – 9 iunie, în cadrul proiectului „Fii profesional în audio-vizual/Be professional in Audio-Visual”. Acesta este coordonat de Asociația Pro Roma (România) prin programul Erasmus+, în parteneriat cu ASOCIACION JUVENIL INTERCAMBIA (Spania), FUTURO DIGITALE (Italia), Citizens of the world (Turcia), ACTIVE BULGARIAN SOCIETY (Bulgaria) și Regionalna Romska Obrazovna Mladinska Asocijacija (Macedonia).

Proiectul a pornit de la ideea voluntarilor și anume că în presă există un trend discriminatoriu în ceea ce privește comunitatea romă, iar membrii acestei comunități s-ar simți înjosiți din acest motiv.

Astfel, 60 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, împreună cu 12 coordonatori au decis să dezbată problema într-o tabără tematică. O parte dintre ei au vizitat redacția Express de Banat. Întrebările au fost pertinente. Tinerii studenți au dorit să afle cum se stabilesc relațiile în presă pentru obținerea de informații, care sunt riscurile meseriei și cât de greu este să fii imparțial. La finalul întâlnirii, oaspeții s-au declarat încântați și cu o imagine mult mai clară asupra „tacâmurilor” cu care se mănâncă meseria de jurnalist.

1000x100 casa brutarului

Din tabăra de la Milcoveni nu lipsesc discuțiile libere, prezentarea culturii și a tradițiilor din fiecare țară, dar și analizarea unor comunități de romi întâlnite în țara noastră.