FII ACTIV! FII VOLUNTAR!

explo 1000x200

Săptămâna Națională a Voluntariatului a fost marcată cu ecou la Reșița. Și voluntarii Agenției Naționale Antidrog au avut parte de o serie de sesiuni de formare sub titulatura „Informat, Dispus, Capabil”.

Sesiunile de formare au început de ieri și se vor continua și în cursul zilei de astăzi, fiind organizate în cadrul proiectului local „Fii activ! Fii voluntar!”. Inițiativa marcării Săptămânii Voluntariatului a venit din partea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin, în parteneriat cu ONG-ul Green Idea Caraș-Severin, Instituția Prefectului, dar și Inspectoratul Școlar Județean și Direcția Județeană de Sănătate Publică.

La cursurile de formare demarate în cadrul proiectului au participat 40 de elevi şi profesori din mai multe unități școlare atât din Reşiţa, cât și Oraviţa şi Moldova Nouă, cu toții fiind voluntari antidrog. Activitățile organizate au ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor voluntarilor Agenției Naționale Antidrog în domeniul prevenirii consumului de droguri.

În urma sesiunii de formare, participanții au avut ocazia de a dobândi noi cunoștințe teoretice și abilități practice care să faciliteze modul de abordare a problemelor asociate consumului de droguri, dar și prevenirea acestui fenomen, mai ales în rândul adolescenților și tinerilor. S-au pus în discuție conceptele de bază, și anume drog, dependenţă, toleranţă, dar și clasificarea drogurilor şi efectele bio-psiho-sociale ale acestora. Dincolo de cunoştinţele teoretice, voluntarii au fost instruiţi şi cu privire la modul practic în care să disemineze mesaje antidrog de impact, prin dezvoltarea unor abilităţi de comunicare. 

Foto: arhiva

banner 970 x 250