Fierul vechi, la mare căutare în Caraş-Severin

Clădirile societăţilor dezafectate din judeţ au devenit ţinta preferată a hoţilor de fier vechi. Pentru că şi centrele de colectare a materialului feros s-au înmulţit, valorificarea acestuia este la îndemâna prădătorilor mai mult ca oricând.

Poliţiştii reşiţeni au prins chiar ieri doi tineri în timp ce încercau să vândă 11 bucăţi de ţeavă la un centru de colectare a fierului vechi din oraş.Din verificările efectuate a rezultat faptul că ţevile au fost sustrase în data de 28 noiembrie, din curtea unui depozit de materiale de construcţii situat pe Calea Timişoarei”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Cei doi tineri, în vârstă de 29, respectiv de 20 de ani, ambii din Reşiţa, au fost conduşi la sediul poliţiei, unde oamenii legii le-au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Şi la Caransebeş poliţiştii au de lucru cu hoţii de fier vechi. Trei tineri au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să fure şase ţevi din clădirea dezafectată a unei societăţi comerciale.

Hoţii, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, se pregăteau să ducă fierul la un centru de colectare, însă oamenii legii le-au cam stricat planurile. „Verificările efectuate au indicat faptul că ţevile au fost tăiate de cei trei tineri cu un bomfaier în cursul zilei de ieri, în jurul 12.00, iar după câteva ore au revenit pentru a lua bunurile. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.