Fiecare suflet merită o șansă! La Moldova Nouă, câinii pot fi adoptați și la distanță!

caini fara stapan moldova noua (2)

Administrația locală din Moldova Nouă îi așteaptă astăzi și mâine pe iubitorii de animale la adăpostul de câini din zona Vărad. Patrupedele pot fi luate acasă sau adoptate la distanță, contra unei sume de bani plătită lunar.

Serviciul Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din orașul de la malul Dunării organizează astăzi și mâine târgul de adopție a patrupedelor din adăpost. Iubitorii de animale sunt așteptați în aceste zile la adăpostul public din zona Varăd pentru a le oferi patrupedelor șansa de a avea un adăpost în adevăratul sens al cuvântului.

caini fara stapan moldova noua (1)

Cetățenii care, din diverse motive, nu pot deține un câine, dar nici nu pot rămâne indiferenți, au posibilitatea să se îngrijească de soarta câinilor din adăpostul public prin adopție la distanță. Acest lucru presupune atât un angajament moral, cât și unul financiar față de animăluț, cuantumul stabilit pentru întreținerea unui câine fiind de 227 de lei/lună, bani care, pe lângă cazare, vor acoperi: hrana animalului, vitaminele, tratamentele, dacă sunt necesare, deparazitarea internă și externă. Astfel, în perioada stabilită în contractul de adopție, stăpânul își poate vizita prietenul patruped, îl poate scoate la plimbare sau se poate juca cu acesta.

„Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Moldova Nouă se adresează tuturor iubitorilor de animale de pe raza oraşului și nu numai. Ca atare, pentru orice informație punctuală vizavi de târgul de adopție care vizează câinii fără stăpân din adăpostul public (zona Varăd), numărul de telefon la care pot apela toți cei interesați este 0787 869 359.”, transmit reprezentanții Primăriei Moldova Nouă.

În cazul adopției, câinii de la adăpost vor avea carnet de sănătate și vor fi deparazitați, vaccinați şi microcipați.