Fetiță, lovită la o grădiniță din Timiș. Poliția face cercetări

copil lovit la gradinita in racovita
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

O fetiță din Timiș ar fi fost agresată fizic la grădiniță de către educatoare. Poliția s-a autosesizat și a început cercetările.

Din primele informații, copilul de 4 ani a fost lovit de un cadru didactic. Incidentul s-a petrecut luni, în Racovița.

„Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public, cu privire la faptul că la o unitate de învățământ preșcolară din localitatea Racovița, județul Timiș, un cadru didactic ar fi lovit o fetiță de 4 ani, azi, 19.02.2024, polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă și efectuează cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a transmis IPJ Timiș.

Inspectoratul Școlar Timiș a aflat din presă despre caz și acum încearcă să elucideze ce s-a întâmplat.

„Nu s-a depus nicio sesizare nici la unitatea de învățământ, nici la Inspectoratul Școlar. Din presă am aflat și noi despre situația de la Racovița. Am luat legătura cu doamna director. Ea este obligată să se autosesizeze și să înceapă o cercetare disciplinară prealabilă. Mi-a spus că educatorea a făcut o greșeală: a primit copilul în unitatea de învățământ fără ca acesta să fie înscris. La înțelegere cu mama, copilul a venit de luni până vineri. Mama azucă că, copila ar fi fost lovită cu o jordiță peste mânuță și peste față. Ambele situații sunt foarte grave dacă se demonstrează că așa s-a întâmplat”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general din Timiș.

Ar fi mai mulți părinți care aduc astfel de acuzații educatoarei. Aceștia nici nu și-au mai adus micuții la grădiniță.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Mai sunt acuzații aduse de la încă 4 părinți care, din spusele doamnei director, nu și-au lăsat fiii nicio zi, din septembrie până în prezent, la grădiniță. Cu toate acestea și ei acuză că și copiii au fost supuși unor rele tratamente din partea doamnei educatoare”, a mai adpugat inspectorul școlar.

Dacă acuzațiile se adeveresc, educatoare va suporta consecințele disciplinare din partea unității de învățământ, dar și cele penale.

Update, ora 17:30

În urma cercetărilor, Inspectoratul Școlar Timiș transmite că fetița în cauză are de fapt doar doi ani și jumătate. Tocmai de accea nu a fost înmatriculată corect la grădiniță.

„Conducerea Școlii Gimnaziale Racovița a aflat despre presupusul abuz, în cursul serii trecute, dintr-o postare pe o rețea de socializare, postare realizată de mama minorei de 2,5 ani”, a transmis IȘJ Timiș.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/