Fetiță de 7 ani, preluată din vamă de Direcția pentru Protecția Copilului Timiș

O fetiță de 7 ani a fost preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Timiș din vama Moravița. Mai mulți adulți au vrut să o scoată din țară.

Potrivit Poliției de Frontieră, minora era însoțită de bona ei și de alte 3 persoane. Însă niciuna nu avea actele necesare pentru a trece granița cu copila.

Autoturismul cu cei 5 a ajuns la control la frontieră noaptea trecută, după ora 04:00. Mașina era înmatriculată în Austria.

„În mijlocul de transport se aflau patru persoane (un cetățean român – bona minorei, un cetățean croat și doi cetățeni sârbi) însoțite de un minor, cetățean român. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că minora în vârstă de 7 ani nu este însoțită de părinți, iar niciunul dintre însoțitori nu a putut  prezenta declarație notarială din partea părinților și nici certificat de cazier judiciar. Polițiștii de frontieră nu au permis ieșirea minorului din țară și au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului Timiș despre cazul minorei, care au preluat-o din Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, urmând a dispune măsurile legale care se impun”, a transmis Poliția de Frontieră.

Dacă minorul nu este însoțiți de ambii părinți este nevoie declarația notarială a părintelui care nu îl însoțește la punctul de trecere a frontierei. Dacă este însoțit de o altă persoană decât părinții este nevoie de declarație notarială și cazier judiciar al persoanei cu care călătorește minorul.