Festivalul ROD revine la Timișoara, în weekend, cu spectacole de teatru în două cartiere

08
po 1000x100px (3)

ROD plănuiește intervenții culturale în două din cartierele Timișoarei considerate marginale – Blașcovici și Freidorf. Timișorenii se vor putea bucura de spectacole inedite până în luna octombrie. 

În  22 iulie, festivalul ajunge în cartierul Blașcovici, acolo unde actorii Teatrului Basca vor pune în scenă piesa Animal Crossing, în parcarea delimitată de străzile Cosmonauților, Ciobanului și Dunărea. Sâmbătă, în 23 iulie, piesa va fi prezentată și timișorenilor din cartierul Freidorf, în parcarea de lângă strada Polonă. Evenimentele încep la ora 20.30, iar intrarea este liberă.

„Animal Crossing” este un spectacol de teatru despre doi polițiști de frontieră care supraveghează granița româno-maghiară – doi oameni simpli care invită cu umor și multă delicatețe din partea talentaților actori la o investigație interioară sinceră, a fiecăruia cu sine.

03

Organizatorii festivalului au mai pregătit și o altă surpriză, începând cu această ediție. Lor li se alătură Asociația Contrasens prin programul CinEdu și cei de la West Popcorn, care vor oferi spre vânzare un sortiment variat de produse sărate, dulci sau picante doritorilor de spectacol.  La evenimentele din penitenciare și din Sânnicolau Mare,  festivalului i s-a alăturat și Caravana Medicală desfășurată de Asociația Non Profit pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”, care a oferit consulturi gratuite oricărui doritor.

1000x200 dacus 02

„Dacă la ediția precedentă a festivalului am mers în aceste locuri în două intervenții singulare ce au constat în teatru, film și expoziție de fotografie, anul acesta dorim să revenim lunar, în evenimente separate pentru fiecare manifestare culturală în parte.”, au transmis organizatorii.

01

ROD Festival a pornit la inițiativa regizorului și a producătorului de film Florin Iepan, împreună cu omul de radio și de TV Călin Meda. Conceptul generează experiențe inedite și unice pentru un segment de populație uitat și marginalizat din punct de vedere al ofertei culturale.

Proiectul ROD Festival face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Acțiune finanțată de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px