Festivalul internațional de teatru începe cu casa închisă! „Reșițenii au o formă ciudată de patriotism”

teatrul de vest resita
po 1000x100px (3)

Festivalul de teatru „New Wave” de la Reșița începe mâine cu un spectacol pentru care s-au vândut deja toate biletele. Este premiera „Visul unei nopți de vară” a Teatrului de Vest. 

Premiera Teatrului de Vest Reșița, care deschide cea de-a treia ediție a Festivalului internațional „New Wave”, este „Visul unei nopți de vară”, spectacol regizat de managerul Florin Ionescu, în care joacă aproape toți actorii teatrului. Ciudat sau nu, s-au vândut deja toate biletele, asta deși pentru spectacolele din străinătate sau pentru cele în care joacă actori cunoscuți la nivel național încă mai sunt locuri.

„Despre spectacol nu am ce să spun, o să îl vedeți, e sold out, ceea ce mă bucură. Reșițenii au o formă de patriotism foarte ciudată. La «Visul unei nopți de vară» e sold out de câteva zile și spectacole precum «Trash» din Spania sau «Hedwig and the Angry Inch» a lui Răzvan Mazilu sau chiar și la Bartoș încă sunt locuri, deși acelea sunt spectacole pe care le vezi o dată. Visul se va mai reprograma, e al nostru.”, spune managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu.

Festivalul a ajuns la a treia ediție și este de departe cea mai bună selecție de spectacole, promite Ionescu. „Ediția aceasta a redevenit festival competitiv, dar selecția cred că este absolut remarcabilă pentru că acoperim un evantai foarte larg de spectacole, de la drame la drame sociale, la musicaluri. Avem și vedete: Pavel Bartoș, Zoltan Lovas de la Arad, Bogdan Farcaș – actor și de film, nominalizat la GOPPO. Avem teatru independent, avem teatru-mișcare, spectacole non-verbale, spectacol de teatru-dans, avem «Trash» care a fost și anul trecut.”, spune managerul, care anunță cu regret că spectacolul Trash din Spania nu va mai putea fi jucat în centrul Reșiței, așa cum era planificat. În primul rând, vremea nu se anunță deloc prietenoasă, iar în al doilea rând, nu exist dotările tehnice necesare pentru a susține spectacolul în exterior. „Nivelul lor de performanță este foarte ridicat și nu fac niciun fel de compromis, de rabat tehnic.”

Per total se anunță 9 zile memorabile la Reșița, cu spectacole ale marilor teatre din România, dar și din Ungaria, Spania sau Ucraina. În plus, teatrele din țară au manifestat un interes crescut pentru a veni la Reșița. „Festivalul cred că e unul de ținută și e apreciat de breaslă. Am avut inițial 64 de spectacole înscrise și s-a terminat la 66.”, a mai spus Florin Ionescu.

1000x200 dacus 02

Dacă încă nu ați achiziționat bilete, sunați de urgență la numărul de telefon 0771.654.638.

Întregul program al spectacolului, cu imagini deosebite, poate fi consultat AICI.

YouTube video

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px