Festivalul Colindelor, la Muzeul Satului Bănățean

biserica de la muzeul satului banatean din timisoara
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

La Muzeul Satului Bănățean din Timișoara încep evenimentele dedicate sărbătoririi Crăciunului. La fiecare gospodărie va poposi alaiul colindătorilor. 

Festivalul Colindelor începe la Muzeului Satului Bănățean din Timișoara joi ,în 14 decembrie. De la ora 11, la Hambarul de la Muzeul viu se vor prepara și degusta specialități tradiționale de porc.

„De dimineață vor începe preparările pentru reconstituirea Ignatului, apoi urmează alaiul colindătorilor, pițărăi de la școli din Timișoara și județul Timiș, cu urări și colinde tradiționale de Crăciun.”, au transmis reprezentanții muzeului.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Apoi, de la ora 15, pe scena muzeului va avea loc un concert dedicat sărbătorii de Crăciun, prezentat de Felicia Stoian. Pe scenă vor urca Ansamblul Plaiurile Dornelor – Vatra Dornei, Suceava; Școala de Arte Timișoara, grupul de colindători Lele de la Orăștie; Ansamblul Floarea Barcăului Marghita; Taraful Pro Datina, conducerea muzicală: Adrian Scorobete, Liliana Laichici, Lorena Pascu, Dumitru Teleagă, Ciprian Pop și Ioan Surdu.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și organizat de Muzeul Satului Bănățean, în colaborare cu TVR Timișoara. Intrarea este gratuită.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/