Festivalul CODRU, între primele 10 din Europa!

codru (6)
1000x100 (1)

După votul publicului și selecția juriului format din experți culturali din mai multe țări din Europa, CODRU s-a calificat în lista primelor 10 festivaluri din Europa, la categoria Best Medium Festival, în cadrul European Festival Awards.

Festivalul a fost singurul din Timișoara nominalizat la European Festival Awards, la categoria Best Medium Sized Festival. E o recunoaștere a celui mai bun festival cu capacitatea între 10.000 și 39.999 de participanți.

„Împreună, am pus Timișoara și județul Timiș pe harta festivalurilor europene.”, spun organizatorii CODRU Festival.

Momentul este unul semnificativ pentru Timișoara, la câteva săptămâni de la începutul anului în care orașul va fi Capitală Europeană a Culturii. CODRU Festival face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

expressheadergeneral (1)

Ediția din acest an a festivalului a adus împreună peste 25.000 de oameni care au cântat și au dansat la unison în mijlocul naturii, timp de patru zile. Pe cele patru scene de la Pădurea Bistra au urcat artiști ca Hooverphonic, Kadebostany, DubFX, Surorile Usoianu, Lupii lui Calancea, Vița de Vie, DeliricXSilent Strike cu CTC & Muse Quartet și mulți alții.

Gala decernării premiilor va avea loc în 18 ianuarie la Groningen, în Olanda, în cadrul Eurosonic, cea mai prestigioasă conferință a scenei culturale și artistice europene.