Festival de științe în județul Timiș, cu peste 100 de experimente pregătite pentru elevi

experiment1
explo 1000x200

În județul Timiș se organizează din nou festivalul de științe Romanian Science Festival. Astfel, au fost pregătite peste 100 de experimente, iar la Timișoara vor ajunge zece cercetători din diaspora, pe post de mentori pentru elevi.

Un eveniment îndrăgit de elevi revine în județul Timiș. Este vorba de Romanian Science Festival, un festival de științe care a ajuns la ediția cu numărul trei. Evenimentul are loc în perioada 19 – 21 mai și este organizat în format fizic după o pauză de trei ani.

Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația alternativă din România prin implicarea diasporei academice”, transmit organizatorii.

Așadar, la ediția din acest an vor fi prezenți pe post de mentori zece cercetători din diaspora academică. De asemenea, vor fi realizate peste 100 de experimente.

Ne bucurăm că putem aduce din nou Romanian Science Festival la Timișoara după doi ani de pandemie. Ne bucură și mai mult faptul că putem duce știința la Jimbolia pentru că dorim să ajungem la copiii din mediul rural și urban mic care nu au aceleași oportunități ca elevii din orașele mari. Mentorii RSF speră să poată să îi inspire și să îi motiveze spre o carieră în științe”, a declarat Oana Romocea, organizator Timișoara Science Festival.

Prima zi este dedicată unei caravane care își dorește să ducă știința și la copiii din mediile rurale și urban mic. Astfel, pe data de 19 mai, caravana va poposi la Jimbolia, unde peste 150 de elevi din clasele a VII-a până la a XII-a, de la școlile și liceele din Jimbolia și satele din împrejurimi, vor avea ocazia să vorbească despre disciplinele dedicate științei cu mentorii.

În a doua zi de festival, mentorii vor vizita liceele din Timișoara cu scopul de a le împărtăși despre cercetarea lor și de a le da sfaturi de carieră. A treia zi este dedicată comunității. Astfel că va fi organizat un târg de experimente științifice unde poate participa oricine cu drag de știință. Târgul, care are loc în Iulius Gardens, va fi deschis publicului între orele 11.00 – 17.00. Intrarea este liberă.

 

banner 970 x 250