Fertilizare in vitro în maternitatea de 12 milioane de euro din Timișoara! „E o premieră în sistemul public din vestul țării!”

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, anunță servicii în premieră pe care le va oferi viitoarea Maternitate Bega, a cărei construcție ar putea să înceapă chiar în 2019!

12 milioane de euro a atras administrația județeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria pentru noua maternitate care se va construi în Timișoara, lângă Spitalul Județean. Banii au fost deja aprobați, iar acum se lucrează la Studiul de Fezabilitate, care trebuie predat până în luna martie a lui 2019. Apoi urmează licitația pentru proiectare și execuție. Potrivit președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, un termen realist de dare în folosință a maternității ar fi 2021-2022.

„Primele imagini cu designul noii maternități, așa cum a fost gândit de proiectanți, arată că vom avea o clădire excepțională lângă Casa Austria, acolo unde va fi ridicat imobilul de patru etaje care va găzdui Maternitatea Bega. Consider că acest proiect este unul de excepție pe care l-am dorit și pentru care am făcut mari eforturi să îl avem aprobat deoarece ne va ajuta să rezolvăm o problemă delicată a Județului Timiș. Nou născuții și mamele au tot dreptul să beneficieze de condiții europene și acest lucru l-am avut în vedere când am gândit strategia pe domeniul sănătății. Deloc de neglijat, ba chiar un obiectiv principal, este faptul că în cadrul noii maternități vor fi oferite în premieră în sistemul public din vestul tării servicii de fertilizare in vitro, a afirmat Dobra.