Fenomenul fusion crește de la an la an. „Să-i dăm timpului timp” [FOTO]

Un festival pe care românii învață să îl înțeleagă. Așa s-ar putea defini Festivalul Fusion, intrat anul trecut în programul cultural al verii din Poiana Lupului. În acest final de săptămână, cea de-a doua ediția a adus pe scenă artiști care au străbătut mii de kilometri pentru a ajunge la Gărâna.

Artiști din Ungaria, Serbia, Germania, România sau Statele Unite ale Americii, cu toții au vorbit aceeași limbă pe scena de la Gărâna. I-a adus împreună pasiunea pentru muzică și un prieten comun: Dean Bowman, organizatorul Festivalului Fusion, împreună cu Mihaela Țugmeanu.

Cu ritmuri mai puțin cunoscute pentru publicul din România, festivalul are răbdare. „Suntem foarte mulțumiți de această ediție. Ne bucură faptul că a fost mult mai bine decât anul trecut: artiști cu mai multă greutate și un public din ce în ce mai receptiv la acest gen de muzică. Sunt convinsă că edițiile viitoare vor avea un efect mult mai răsunător, iar publicul se va tripla ca și număr. Trebuie doar sa fim îngăduitori cu publicul în formare și să-i dăm timpului timp să-și ia timpul necesar pentru ca fenomenul fusion să-l egaleze pe cel de jazz”, ne-a declarat Mihaela.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696670715322″]

A doua seară de festival i-a adus în fața publicului pe Tony Cintron, Dixie Krauser cu Florin Cvasa, Mr. DeFunkt, Joseph Bowie & FunktastiCoalition cu Nemanja Zlatarev, Abdou Mboup – artistul care a colorat și la propriu și la figurat atmosfera, fiind aplaudat îndelung de public și rechemat pe scenă.

Bineînțeles, așa cum ne-a obișnuit deja, Dean Bowman i-a încântat și el pe cei prezenți, alăturându-se prietenilor săi de pe scenă.

CITEȘTE ȘI: Gărâna Fusion Festival și-a deschis porțile pentru a doua oară