Felix Borcean, un simplu cetățean la ședința de Consiliu Local Caransebeș

Ședința de consiliu local desfășurată astăzi la Caransebeș l-a avut ca spectator pe fostul primar Felix Borcean. Acesta a transmis întrunirea live pe Facebook ca un simplu participant. Se pare însă că nu ar fi trebuit să fie singurul care să privească ședința de pe margine.

A fost prima ședință din ultimii 4 ani în care Felix Borcean nu a stat în prezidiu, ci pe margine, privind desfășurarea întrunirii de pe scaunele din sală. A fost suspendat din funcție de prefectul Cristian Gâfu pe baza unui raport al secretarului Primăriei Caransebeș, Ana Bratu. Consilierul social-democrat Florin Bogdea a criticat-o pe aceasta, spunând că deschide ochii pentru aplicarea legii doar în cazul lui Felix Borcean, nu și în cel al consilierilor liberali. Liderul Grupului PSD a făcut referire la Filip Strejariu, care de ceva timp a devenit cetățean al comunei Iablanița, fapt care acum îi dă dreptul să candideze la alegerile locale de acolo din partea PNL.

Eu vă întreb dacă un consilier local și-a schimbat domiciliul pe un alt UAT, mai are dreptul să fie consilier local? Domnul Strejariu și-a schimbat domiciliul, nu știați? Candidează la Iablanița! El a votat astăzi și domiciliul și l-a schimbat, conform legii, mă gândesc că cu două luni în urmă. Văd că pentru domnul primar ați constatat imediat, l-ați dat afară, dar la ceilalți nu faceți nimic!”, a declarat Florin Bogdea.

Secretarul Primăriei, Ana Bratu, a menționat că nu a știut acest aspect și l-a rugat pe consilierul Filip Strejariu să depună o adresă de înaintare cu copie după CI pentru a se lua la cunoștință și a-i înceta mandatul luna viitoare. Luna viitoare, când oricum s-ar fi încheiat de la sine…

Consilierul Filip Strejariu l-a întrebat pe Florin Bogdea dacă este anchetator, acesta din urmă răspunzându-i că nu era îndreptățit să voteze la ultimele ședințe.