Felix Borcean și PSD, pe drumuri separate! „Mergem spre nimic!”

borcean felix psd

Primarul Caransebeșului se delimitează de colegii săi de partid care acuză doar interese personale în proiectul montan Nedeia, ba mai mult, susține vehement inițiativa lui Romeo Dunca!

Felix Borcean are o poziție cu totul diferită față de cea a partidului și nu se ferește să o spună public. Așa s-a întâmplat și ieri, la ședința Consiliului Județean Caraș-Severin, care nu s-a mai ținut din cauza lipsei de cvorum, consilierii PSD, Pro România și PMP lipsind pe motiv că președintele Romeo Dunca folosește instituția aproape exclusiv în interes personal și nu pentru a dezvolta județul sau în interesul cetățenilor. Social-democratul Ioan Crina a ridicat în primul rând problema drumului forestier al Romsilva pe care Romeo Dunca tot insistă să-l treacă în administrarea Consiliului Județean. E vorba despre drumul care face legătura între Poiana Mărului și Muntele Mic, întâmplător sau nu, în zona în care familia Dunca are afaceri. Consilierii PSD spun că nu se opun preluării drumului respectiv, ba chiar admit că ar putea fi util dezvoltării zonei, una cu potențial turistic uriaș, doar că momentul nu e oportun. Asta în condițiile în care administrația județeană are astăzi o mulțime de drumuri într-o stare deplorabilă. „Nu vin transportatorii, nu merg copiii la școală! Nefiind o sursă de finanțare pentru acest drum, am face mai mult rău. L-am prelua de la Romsilva, nu avem bani să-l reparăm și drumul va ajunge și mai rău. Putem vota proiectul ăsta când ne arătați o sursă clară de finanțare. Nu votăm în orb lucruri care nu au nicio legătură cu dezvoltarea și cu buna administrare a județului!”, a explicat Crina.

Felix Borcean a venit ieri special pentru acest subiect la ședința CJ, anticipând cum vor pune problema colegii săi de partid. Și-a asumat eventualele tensiuni pe care le-ar putea genera în PSD și și-a spus punctul de vedere, se satisfacția lui Romeo Dunca. „M-am îndrăgostit de situația de aici, de la CJ, în lipsa luptelor de la Caransebeș, care au început și ele să apară. Eu am venit să susțin acest proiect, nu pentru că am un interes direct, nu am nicio legătura cu Zăvoiul, dar, pesedist fiind, eu am intrat în acel proiect Nedeia, care consider că e unul din cele mai importante care se pot dezvolta în județ și care pot dezvolta județul. În contextul în care se preconizează drumul expres Lugoj- Calafat, care trece pe la Caransebeș, în contextul în care va exista un aeroport, spre uimirea unora, tot la Caransebeș, acest drum e foarte important pentru zonă și pentru tot județul. Alte drumuri sunt importante pentru comunitățile locale, dar nu atât de importante ca aceste proiecte de dezvoltare!”, a spus Borcean.

Liderul social-democraților din Caransebeș a criticat voalat poziția PSD, dar în același timp i-a recomandat lui Romeo Dunca să aibă grijă, că nici măcar în PNL nu sunt toți cu el. „Îmi pare rău că nu s-a prezentat consilierii PSD, Pro România și PMP, dar e o problemă și în PNL. Rezolvați problemele și în PNL, că e simplu să dați vina pe PSD! E un măr găunos, și în Caransebeș, și la mine se întâmplă același lucru. E păcat că trec zile, trec săptămâni, trec ani și noi nu am făcut nimic! Mergem spre nimic!”, a conchis Felix Borcean.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Romeo Dunca a apreciat imediat reacția primarului Caransebeșului și a explicat la rândul său că, preluarea drumului forestier de la Romsilva nu ar fi însemnat că acesta ar fi intrat imediat în modernizare, oricum nu înainte ca alte drumuri județene care astăzi sunt praf să intre în reabilitare. „A acuza că nu putem să demarăm începutul documentației pentru ca un drum să aibă cândva șansa să fie modernizat e o mare tâmpenie. La DJ 571 se lucrează de ani de zile. Dacă am lua drumul de la Poiana Mărului la Muntele Mic sigur că nu l-am putea amenaja mâine, dar putem să începem o lungă cale care trebuie parcursă pentru obținerea documentației. Putem căuta pe fonduri europene finanțare.”, a afirmat președintele Consiliului Județean.

Cât despre interesele personale care s-ar ascunde în cele mai multe dintre inițiativele sale în calitate de președinte CJ, în principal cele legate de Muntele Mic și Nedeia, Romeo Dunca a spus: „E fals, eu nu mai am nicio legătură cu Nedeia pentru că am pus proiectul la dispoziția Consiliului Județean, e proiectul județului. Eu nu am niciun beneficiu de acolo!”

 

banner maxagro